Красимир Аврамов падна жертва на нигерийски xaкepu

  • 27 март 2024 12:51

  • 3853
  • 7
Красимир Аврамов падна жертва на нигерийски xaкepu
© Bulfoto

„Да, профилът ми в социалните мрежи наистина беше атакуван от хакери.“ Това каза за „България Днес“ Красимир Аврамов. Човека глас добави, че не е търсил съдействие от полицията. Поп певецът обаче не обясни пред вестника защо не е подал сигнал за хакването.

Въпреки това изпълнителят проявява завидна отговорност и алармира своите почитатели и приятели за кражбата на профила. Певецът дори благодари предварително на онези от тях, които „подават сигнал до администраторите на платформата и докладват този самозванец“.

Аврамов каза, че според него хакерите са „някакви нигерийци“, вероятно визирайки станалата печално известна още преди 20 години група интернет мошеници, базирана в Лондон.

„Искали са лични данни от моите фенове, представяйки се от мое име през фалшив профил“, поясни един от БГ участниците в „Евровизия“. „Събират и друга информация от потребителите на социалната мрежа“, уточни Човека глас.

Аврамов се обръща към последователите си с призива молба „никога да не предоставят каквито и да било сведения за себе си на подобни акаунти, били те, поне привидно, притежание на популярни лица“.

На профила менте на изпълнителя се мъдри негова снимка от по-ранните му години, придружена с надпис: „Цялата любов към теб, мой прекрасен фен, благодаря ти много, че подкрепи мечтата“. Кибер злосторниците не са си дали труда да обяснят каква е точно мечтата на Аврамов и защо точно сега търси подкрепата на своите фенове, като предлага на напълно непознати хора своето виртуално приятелство.

Това e накарало много от тях да се усъмнят в достоверността на акаунта. Те веднага са го докладвали на администраторите на платформата и благодарение на бдителността им фалшивият профил на певеца е бил блокиран.

За съжаление въпросът колко от хората, от които мнимият Красимир Аврамов е поискал персоналните им данни, са се хванали на въдицата. Човека глас не разкрива дали вече разполага с обратна информация стигнало ли се е до някакви щети заради изтеклата към хакерите информация.

Една от възможните причини за неяснотата е създалият се страх у феновете изобщо да взаимодействат по какъвто и да било начин с Красимир Аврамов в социалните мрежи.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3853 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
misho

2024.03.27 | 12:53

1
tq kapka haresva brat mu

2024.03.27 | 21:01

7
v magazina idva

2024.03.27 | 21:00

6
ta mu bese gadje
kravar

2024.03.27 | 19:45

5
PRADNQ OT DIARIQ !

2024.03.27 | 16:16

4
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
БЪЛГАРОУБИЕЦ,, СИГАНОВЪД

2024.03.27 | 13:11

3
Кандидат П,а,ч,а,в,р,,и,т,,е в (T)рДАНС преминават през Комисия по А..н..а..л..н..а Инспекция като Донаборниците: "Задни Бузи за Проверка Молим" П,а,ч,а,в,р,и,т,е - Доносници от Станишевския Г,е,й Б.а..р..д..а..к (T)рДАНС , филиал на КГБ се разделят на ТРИ категории: 1. Щатна П..а..ч..а..в.р..а --Агент, доказана П,а,ч,,а,,в,,р,,а -на заплата. 2. Нещатна П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --Сътрудник, недоказана все още П.а..ч..а..в..р..а -на Хонорар. 3. Улична П,,а,,ч,,а,,в,,р,,а --МУТРА, получава колкото си заработи с Рекет, Отвличания и Убийства на Българи. Тази позиция се открива специално за К,,о,,п,,е,,л,,е,,т,,а,,т,,а -Престъпници от БОП като Руската М..а..с..т..и..я Грозданов завършила РабФак в Москва, арестувана за рекет с два килограма КОКАИН и Айдуците му от БОП Пазарджик. Ш,В,Е,С,Т,Е,Р,,И,Т,Е от Сер Г,е,й Бардака (T)рДАНС трябва да се Изнасилват от ЖИВОТНИ, след което да се Избиват като ЖИВОТНИ, защото те са ЖИВОТНИ !! Пазарджишкото Милиционерско Г,о,в,,е,д,о е доказано най-тъпото Г..о..в..е..д..о развъждано в З,,а,,д,,у,,н,,а,,й,,с,,к,,и,,я к,е,н,е,ф създаден преди 137 години от Руски дегенерати за 32 тона злато. М.Ъ..Р..Ш..А , И..З..Р..О..Д , И..З..М..Е..Т , У.Т..А..Й..К..А , Б,,О,К,Л,У,К , Г.А.Д , Д,Е,,Г,,Е,Н,Е,Р,А,Т , П.О..Д.Ч..О..В.Е.К , С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ !!! Време е да има Публично ИЗНАСИЛЕНА Мъжка П..р..о..с..т..и..т..у..т..к..а от (T)рДАНС ! Уволниха Шефа на П,Е,Д,Е,Р,А,С,Т,И,Т,Е от (T)рДАНС Шумен Калин Кръстев ! Бил Крайно Нуждаещ се от Рязани Анадолски ПИШКИ !

2024.03.27 | 12:54

2
На България и трябва виза за Египет

Добави коментар

Водещи новини