Сашо Кадиев напуска Би Ти Ви

  • 20 март 2023 11:15

  • 7610
  • 5
Сашо Кадиев напуска Би Ти Ви
© Инстаграм
Слушай новината Слушай новината

Би Ти Ви се разделя с Александър Кадиев след 11 години, в които актьорът беше лице на предаването „Преди обед”, пише „Уикенд”.

Актуалният тв сезон е последният, в който синът на Катето Евро се изявява като тв водещ. Вече му търсят заместник, който ще поеме работата му с Деси Стоянова от есента.

Кадиев сам поискал да напусне телевизията, макар че не се оплаквал нито от заплащането, нито от екипа, твърдят запознати източници. Той обаче вече не издържал натоварването от ранното ставане и ежедневния близо 3-часов ефир, които съчетава с вечерни театрални представления, непрекъснати пътувания из страната и чужбина и от време на време – снимки във филми. Работата в „Преди обед” изисква непрекъснато да е на разположение в телевизията. Това спъвало актьорската му кариера. В последната година синът на Катето Евро отказал участие в цели два сериала, в които му предлагали добри пари и интересни роли. Снимките за сериал обаче се точат по 10-12 часа всеки ден, а Сашо е в телевизията до обяд. Няма кой да го чака с часове, докато се появи на снимачната площадка.

По същия начин стоят нещата и с кинофилмите. Звездата няма почти никакви роли на голям екран заради „Преди обед”. Двете части на филма на Ники Илиев „Завръщане” се сред малкото му появи в киното, и то само защото режисьорът се е навил да се съобразява с програмата на актьора. „Вечно пътуваше, вечно беше зает, вечно го чакахме да се появи”, разказвал е Илиев преди време. Малко режисьори са склонни на подобни жертви.

Автобус блъсна Сашо Кадиев и дъщеря му в Турция

Телевизията е прът в колелата и на театралните изяви на Сашо. Преди време той беше част от трупата на Малък градски театър „Зад канала”, получи награди „Икар”, участваше в представления по текстове на големи драматурзи, а напоследък не е имал почти никакви премиери. Играе само в старите си представления, с които обикаля по турнета, но има амбиции за още интересни роли и награди. Основната му цел била да гради кариера като актьор, а не като телевизионен водещ, още по-малко – като журналист. Ето защо след 11 години в ефира на Би Ти Ви той е решил да сложи точка и да се завърне към основната си професия – актьорството.

Само преди година Сашо беше пред уволнение, след като в прекия ефир на „Преди обед” се чу как псува тогавашния премиер Кирил Петков. Актьорът не знаеше, че микрофонът му е включен, и си позволи да изрази своето отношение в много крайна форма, което стана достояние на всички зрители. Скандалът беше огромен. Кадиев се извини за нецензурния си език и уволнението му се размина. Само година по-късно обаче сам е решил да си тръгне.

В Би Ти Ви се чудят кой може да го замести до Деси Стоянова. Двойката е любима на много зрители и, макар че често критикуват водещия, хората трудно могат да си представят журналистката с друг екранен партньор. Търси се човек, който напомня Сашо, без обаче да го имитира. Той трябва да е забавен и артистичен, за да компенсира сериозността на колежката си. Трябва да е популярен, за да започне веднага да привлича зрители, вместо да се налага тепърва да му създават фенска маса. Трябва да има и разностранни интереси заради разнообразните теми в шоуто.

Задава се нова звездна сватба

В 11-годишната история на предаването често се е случвало Сашо да го няма в студиото и тогава Деси най-често е водела сама. Случвало се е да го замества колегата му Башар Рахал. Той обаче едва ли ще се навие да води за постоянно, защото има много ангажименти като актьор, продуцент и преподавател в собствената си школа по актьорско майсторство. Трудно би намерил време за ежедневен ефир с години, защото това означава да се откаже от всичко останало.

Конкурентите на „Преди обед” – „100% будни” в БНТ1, привлякоха за водещ друг актьор – Стефан А. Щерев. Като юноша той е бил в актьорската школа, в която се е изявявал и продуцентът на „Преди обед” – Георги Тошев, което обаче не означава, че Тошев ще покани Щерев в предаването си. Друг актьор, който се появява ежедневно по телевизията, е Дарин Ангелов. Той е панелист при Гала в Нова тв, така че е свикнал с натоварването.

Но в „Преди обед” задълженията му със сигурност ще бъдат по-сериозни от тези в „На кафе” и едва ли ще може да ги съчетава с работата си на щат в Народния театър или с многото филми и сериали, в които участва.

Ако вземат журналист за заместник на Сашо, предаването може да стане прекалено сериозно. Трябва да е някой със силно изявено чувство за хумор. До есента има достатъчно време, за да могат в телевизията да премислят всякакви възможности, докато изберат най-подходящия партньор за Деси. Вероятно ще е проблем, ако се спрат на някой, който всеки път идва навреме на работа. Тогава водещата вече няма да може да ползва дежурната си смешка със закъсненията на колегата, която вече 11 години пробутва като проява на чувство за хумор.

А дали ще може да измисли нова закачка, не е ясно.

Росица Валентинова
7610 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.03.20 | 23:24

5
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 4800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G
Слави колев

2023.03.20 | 15:39

4
Разгеле!!!

2023.03.20 | 15:15

3
С 11 години закъснение.
гошо

2023.03.20 | 13:21

2
Браво!Един некадърник по-малко в ефир.
Кокалец

2023.03.20 | 12:49

1
Ако може той и макя му да напуснат Кокаляне.

Добави коментар

Водещи новини