Ето кои актьори ще играят Уилям и Кейт в "The Crown"

  • 13 септември 2022 10:10

  • 4249
  • 0
Ето кои актьори ще играят Уилям и Кейт в "The Crown"
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

В последно време кината се изпълниха с филми, вдъхновени от биографиите на известни личности, като „Рокетмен“ (следващ историята на Елтън Джон) и „Елвис“ (разказващ за живота на Елвис Пресли).  И ако да изиграеш знаменитост е предизвикателство, то какво ли е да се превъплътиш в истинска кралска особа? При това такава, която е още сред живите?

Отговорът на този въпрос знаят младите актьори Ед МакВей и Мег Белами, които бяха избрани да участват в шести сезон на поредицата „The Crown“ („Короната“) по Netflix. На двамата се пада честа да изиграят не друг, а английската кралска двойка Уилям и Кейт, пише каналът Vbox7.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ed McVey (@ed_mcvey_)

Сериалът, който се излъчва от 2016 година насам, проследява историята на династията Уиндзор от встъпването на кралица Елизабет II във власт през 1952 досега. Продукцията си спечели множество награди и позитивни рецензии, като дори самият принц Хари призна в интервю за The Late Late Show with James Corden през 2021, че е фен на поредицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meg Bellamy (@megkbellamy)

Преминавайки през редица поколения кралски особи, „The Crown“ сменя централните си персонажи и главни актьори със всеки сезон. Ранните епизоди на шоуто се фокусират върху младата кралица Елизабет, изиграна от Клеър Фой (която дори печели награда „Еми“ за ролята), а последвалите сезони изместват вниманието към принцеса Даяна (в ролята Ема Корин).

Шести сезон на поредицата ще проследи събитията от 90-те години на ХХ век и ранните 2000, сред които трагичната смърт на Даяна. Мнозина спекулират относно това как „The Crown“ ще представи инцидента, който и до ден днешен буди конспиративни теории за умишлено нападение спрямо принцесата. Друг основен фокус на новите епизоди ще е животът на принц Уилям и срещата му с Кейт Мидълтън в Университетът на Сейнт Андрюс през 2001, когато и двамата са на 19. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини