Обвиниха миска в плагиатство

  • 30 юли 2020 11:48

  • 2728
  • 0
Обвиниха миска в плагиатство
© Instagram.com/joytodorova

Миска беше обвинена, че краде рецепта на Иван Звездев. Това е най-новата сага, взривила социалните мрежи с участието на Мис Вселена България 2015 Радост Тодорова.

Красавицата, която има собствен канал за видеа в социалните мрежи, бе обвинена в плагиатство и кражба от феновете си. Причината - зашеметяващата врачанка издекламирала едно към едно рецепта за козунак на топкулинаря Иван Звездев, представена по-рано в негово видео.

Радост обяви, че козунакът е по-специална бабина рецепта, и повтори същите съвети за маята в тестото, каквито и Звездев даде на своите фенове.

"Явно тя и Звездев имат една и съща баба, защото не само рецептата, но и обяснението относно маята, съветите са 1:1", написа вбесена потребителка в социалните мрежи.

Мис Северозапад начаса бе залята от гаври и епитети, че е "преписвачка" и "крадла". "Краде рецепти, пък после били на баба й, на чинка й, на тьотка й. Не само че си присвояват чужд труд, но дори не се опитват да внесат нещо индивидуално в "рецептата" в конкретния случай. Дори думите на Звездев е взела", възмущава се друга фенка на топкулинаря.

Миска стана писателка

Грозните епитети Радост подминава с достойнство. Красавицата призна, че не е откраднала нищо, а съвпадението на рецептите е заради факта, че козунакът е много популярен сладкиш в България. И че я клеветят хора, които не са постигнали особени успехи в живота.

"Нямам намерение да отвръщам на безпочвени нападки от хора без работа, които подклаждат и създават несъществуващи проблеми. Дано успеят да си оправят живота, за да не отделят от времето си да "творят" видеа и колажи за други хора, а да го инвестират в себе си! Не познавам рецептите или творчеството на Иван Звездев, но съм далече от мисълта, че той е създателят на традиционната българска рецепта за козунак. Сигурна съм обаче, че опити за уронване на авторитет от физически лица или публични медии се доказват много по-лесно от несъществуващ патент върху български традиционни рецепти", избухна пред "България Днес" Радост.

Самият Иван Звездев гледа на ситуацията благосклонно.

"Да е живо и здраво момичето. Така е решила да "покаже" на баба си козунака", ларж е топкулинарят. По думите на Звездев е добре, че млади хора популяризират "бабини" рецепти.

Novini.bg
2728 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини