Италианска джендърка взе 374 хил. евро за провалена смяна на пола ѝ

  • 09 октомври 2019 20:01

  • 5058
  • 4
Италианска джендърка взе 374 хил. евро за провалена смяна на пола ѝ
© Getty Images

Трибуналът в италианския град Савона отсъди 40-годишна местна джендър-ка да получи 374 хил. евро обезщетение за причинилата й непоправими секс-повреди операция за смяна на пола, пише Канал 3.

Адвокатката на потърпевшата Алесандра Грачис нарече пред журналисти присъдата "историческа", защото освен 224-те хил. евро за "чисто биологични щети", съдиите са прибавили още 150 хил. евро "премия" за нарушаването от докторите на правото на "сексуална идентичност" на жената, решила да става мъж. А това право според конституцията на страната е фундаментално и се защищава безкомпромисно, освен в случаите, когато непоправимата грешка е на природата, а не на човека

Присъдените ѝ пари ще трябва да бъдат изплатени на джендърката от елитната болница "Санта Коронади" в намиращото се западно от Генуа и на брега на Лигурско море градче Пиетра Лигуре.

Желаещата да промени пола си 30-годишна на времето жена постъпва там през 2010 г. и ляга под скалпела на специализирани в намесата хирурзи. За съжаление обаче сложната операция е неуспешна и желаещата на всяка цена да се сдобие с мъжки атрибути пациентка се оставя още осем пъти в ръцете на докторите. Но вместо да поправят допуснатия в началото фал, последвалите операции го правят все по-необратим, докато накрая хирурзите вдигат ръце и признават поражението си. Просто защото са сигурни, че пациентката им занапред не само че няма да бъде мъж, но тя няма да бъде и жена. Тоест според думите на адвокатката Грачис, нейната клиентка до края на живота си щяла да има изключителни трудности в сантименталните си връзки и най-вече в техните интимни изражения.

Очаква се шефовете на болницата "Санта Коронади" да обжалват присъдата, просто защото преди да легне на операционната маса, докторите обяснили подробно на пациентката, че съществувал макар и минимален риск хирургическата намеса в интимните й части да не завърши със съвсем щастлив край.

Последвайте канала на

Novini.bg
5058 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
off

2019.10.09 | 20:32

1

Еврогейски съдилища и закони в европата, затова върви на провал, простотия, вземат пари от болниата, да ги дадат на джендъра с психични отклонения, а болницата от къде ще си възтанови парите, ха ха ха, тъжен смях, ще ги възстанови от болни и нуждаещи се,

Пале,Инвалид

2019.10.10 | 23:56

4

Ти ще дариш два бона на болницата и готово!!

Миташки Перник

2019.10.10 | 09:46

3

Другарката мая манолова да си смени и тя пола защото е заприличала на мъж възмъжала е доста, ще и отива да има чурка и да шишка права.
Аре се разбереме като мъже!

iesддо

2019.10.09 | 20:35

2

Такива джендъри са директно за лудницата, бахти, европата се самоунищожава, лошоооо, лошооо

Добави коментар

Водещи новини