Киркоров харчи по 70 000 евро на месец

  • 26 юли 2019 18:50

  • 13906
  • 0
Киркоров харчи по 70 000 евро на месец
© Булфото (архив)

Месечните разходи на руската естрадна звезда от български произход Филип Киркоров възлизат на колосалната сума от 5 млн. рубли или около 70 000 евро. Това разкрива източник от близкото обкръжение на певеца, пише "Moнитор".

Само на прессекретаря си певецът плащал заплата от 3500 евро. За творческия си колектив, който наброява 20 души, изпълнителят харчел месечно по 1,5 млн. рубли или 21 000 евро. Останалата част от сумата отивала за обслужващ персонал, дрехи и други битови нужди.

Междувременно Forbes състави рейтинг на най-високо платените руски изпълнители, като Киркоров зае в него второ място. По данни на изданието, годишният доход на бившият съпруг на Алла Пугачова възлиза на 7,4 млн. долара. По-рано стана ясно, че Филип може да се прости с част от състоянието си, ако съдът уважи жалбата на френския композитор Дидие Маруани. През март т.г. той подаде иск за 4,2 млн. долара срещу руската поп звезда, припомня Би Би Си. Заявлението е депозирано в Таганския районен съд на Москва, като западният творец обвинява руския си колега в плагиатство. По думите на адвоката на Маруани, в песента на Филип „Жестока любов“ има съществени заимствания от творбата на френския композитор Symphonic Space Dream. „Авторските права са нарушени от г-н Киркоров и от Олег Попков /автор на музиката на „Жестока любов“/, които са използвали основната, най-забележима част от песента на Маруани“, се казва в мотивите на ищеца.

Novini.bg
13906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини