Проф. Лъчезар Филипов: Извънземни отвличат дядовци

  • 07 май 2019 12:28

  • 37238
  • 17
Проф. Лъчезар Филипов: Извънземни отвличат дядовци
© Facebook

"Извънземни отвличат дядо от варненско село. Човекът дойде специално при мен да ми сподели за своето преживяване. Сякаш е сънувал, но реално се е случило." Това сподели проф. Лъчезар Филипов, пише в. "България днес".

Астрофизикът се е прeвърнал в единствен доверен човек и спасение за българи, срещали се с неидентифицирани летящи обекти и създания от други цивилизации.

"Трудно обяснимо е за хората това, което им се е случило. Мнозина са ми споделяли, че са имали контакт с извънземни, но ги е страх да споделят на висок глас за това, за да не им се присмиват и иронизират", споделя още астрофизикът от БАН.

Професорът е избран за научен секретар на новосформирания Световен консорциум за връзки с извънземните. Учредителното събрание е направено в Москва от представители на девет държави, сред които Русия, Китай, САЩ, Бразилия, Аржентина и Унгария. Остава мащабната структура да бъде узаконена от ООН, а за целта проф. Филипов и колегите му от консорциума се събират в края на май на конференция в Китай.

"Страшно много данни има за извънземни обекти. Най-много са в Латинска Америка, както и в Италия. У нас, за съжаление, няма система за събиране на данни за контакт с НЛО. А такива има много, но хората се притесняват да споделят", разказва още уфологът.

В подкрепа на своите думи професорът от БАН дава пример с наличието на немалко "аномални зони" у нас. Те са най-вече по пътищата, в които обхватът на мобилните устройства изчезва, а шофьорите изведнъж губят концентрация, затварят очи и изпадат в безтегловност.

"Тогава те катастрофират, без да има видима причина за това. Хвърлят се в дерето или се забиват встрани от пътя, без да имат адекватно обяснение след това. Настоявах тези аномални зони в България да бъдат проучени от БАН, но желанието ми удари на камък", споделя проф. Лъчезар Филипов.

Той е категоричен, че очаква от извънземни създания да ни спасят от пътя на катастрофата и самоунищожението, по който вървим. Ученият допуска, че "можем да изчезнем като цивилизация, ако не се поучим от тях и не спазваме нужната екоетика."

Астрофизикът създава нова класификация на извънземните. Според негови проучвания през последните пет години те се разделят на два вида - дружелюбни и биороботи с изкуствен интелект, които ще бъдат агресивни към хората.

"Ако попаднем на втория вид, това ще породи конфликт. Затова е нужна комуникация с тях, за да избегнем лошите последици. Трябва да си отговорим на въпроса как точно ще я осъществим. И как от тези извънземни същества да се научим да спрем да вървим срещу нашата природа, като така избегнем катастрофата", размишлява проф. Филипов.

Ученият е категоричен, че сме под непрестанно наблюдение от представители на непознати цивилизации. Но това е хубаво, тъй като наблюдението е много по-добрият вариант от унищожението.

"Според различни изследвания тези създания може да са двуметрови и слаби, а е възможно да бъдат и около 60-сантиметрови. Твърде вероятно е те да са по образ и подобие на хората, както е записано в Библията", разказва изследователят на чужди създания и добавя, че през 1967 г. лично е наблюдавал НЛО над Витоша, а през 1992 г. на връщане от морето заедно със съпругата си вижда неидентифициран обект в нощното небе над Сливенския Балкан.

"Още не сме сигурни кой от двата варианта е най-достоверен. Но е сигурно, че ние търсим сигнал от тях отгоре, докато те щъкат от години сред нас. Американците хукват да търсят живот на Венера, а мен за тези думи едва не ме уволниха. Там, където хората се сваряват в лавата, има преки доказателства за условия за живот на микроорганизми", споделя още Филипов и добавя, че ако имаме обща структура и признаци, е възможно при контакт с извънземни дори да си говорим с тях.

Въпреки сериозния отпор от студенти и колеги учени в БАН и писмото до шефа на академията акад. Юлиан Ревалски с обвинения за лъженаучни твърдения Филипов не се отказва и продължава упорито със своите проучвания.

"В България сме уникум. Имам 3-годишна забрана да говоря. Достатъчно си изпатих с тази декларация с твърдение, че съм бил недостоен. Прави се всичко необходимо, за да напусна доброволно. Защото, ако бъда уволнен, решението ще се обжалва в съда. Не мога да разбера кому е нужно това. След година може да бъда пенсиониран, защото навършвам необходимите години. Но няма да спра да се занимавам с тази научна дейност", категоричен бе пред вестника синът на соцвеличието Гриша Филипов.

Novini.bg
37238 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Мария

2019.06.25 | 17:03

17

И ВСЕ ПАК ТЯ СЕ ВЪРТИ"КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН.

30 години едно и също....

2019.05.07 | 18:50

10

същия съветски некадърен боклук, като баща си...

КАЛИ

2019.05.08 | 21:50

16

Да бе боклук защото казва истината. Забравих че в България истината е табу и не се толерира от никого. Тук е нормално да се крие, лъже, краде и изневерява защото така е по удобно, и да се искарват луди или нескопосани хора които казват това което е истина.

Пацко

2019.05.08 | 11:47

15

Лъче, пак си забравил хапчетата ...

2019.05.08 | 09:10

14

ИНСТИТУТА ЗА КОСМИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ КЪМ БАН ПОКАЗВА НИВОТО СИ.

UFO

2019.05.07 | 21:50

13

Завистниците - тъпанари нямат край в Бг ! Като ви мързи да четете поне не се излагайте да пишете!

африканец

2019.05.07 | 14:14

6

Един от малкото високоинтелигентни хора в тая страна...жалко че много пари отидоха по 'други направления' вместо за различни интересни проучвания! хубав ден хора!

2019.05.07 | 21:30

12

Ти пък как го прецени като високо интелигентен? науката е доказани факти, останалото е бръщолевене.

SSP Alliance

2019.05.07 | 18:53

11

Космическо Разкриване - Заплахата от изкуствения интелект
vbox7

SSP Alliance

2019.05.07 | 18:50

9

Над Маджестик - Последствията От Секретната Космическа Програма

vbox7

Крум Усаински-Крупник

2019.05.07 | 15:47

8

Цървули!!!Сина на Гриша Филипов е типичен Червен Серсем,станал "професор" единствено заради позицията на баща си!!!И типично за всеки комуняга,върти-суче все към Москва го тегли!!!А това с извънземните е или хранилка за дърпане на кинти от БАН,или нещо се е чалнал завалията!!!Ура и Слава!!!

Гост

2019.05.07 | 13:31

5

В Русия ли е станал професор?

Кумчев

2019.05.07 | 15:28

7

Не личи ли?

Добави коментар

Водещи новини