Скочиха на Моника Валериева заради Боян Петров

  • 15 май 2018 08:09

  • 62054
  • 14
Скочиха на Моника Валериева заради Боян Петров
©

Плеймейтката Моника Валериева разбуни духовете в социалната мрежа с мъдрости по адрес на изчезналия алпинист Боян Петров.

28-годишната изкусителка непряко обвини личния избор на Петров да „играе със съдбата“, което не очарова последователите й.

„Като човек, който няма такива постижения, дори доближаващи се (камо ли такава сила на духа), искам да задам един въпрос, на който аз не мога да си отговоря. Защото съм по-млада,така мисля. Гледах случайно преди години, едно интервю с хора, които не се предават въпреки препядствията в живота си .Един от тях беше Боян Петров, който признавам - преди това не знаех От всички участници неговата история ме порази. След откриване на рак на тестесите, тумор в окото, диабет, блъснат от кола с опасност за живота до Кресна, той продължава да катери и покорява върхове. Рискувайки всички животи подарени му от Бог. Играейки със съдбата си, която иска да му покаже нещо.Тогава си казах, когато на човек не му е писано, ако ще от небостъргач да се хвърли, жив ще остане. Сега обаче, когато от дни се пише и говори по темата Боян Петров, и съм сигурна, че всички ние тайно се надяваме пак да изиграе съдбата, въпреки шансовете, които са все по нищожни...си задавам въпроса тук и ми е интересно да прочета мнения. Правилно ли е човек, който има семейство, да си играе със съдбата, правилно ли е , въпреки всичко, толкова силно да следваш сърцето си? Трябва ли толкова силно да следваш сърцето си и желанията си, с цената да нараниш толкова хора или с още по-голяма цена? Трябва ли?“, написа в профила си във Фейсбук тя.

Макар някои да подкрепиха мнението й, то предизвика вълна от негативни реакции.

"Трябва ли да следваш желанията си? Ами ти сама си отговорила! Точно там е ключа! Той е следвал желанията си. Какво да следва? - Рака и диабета ли? -Близките му да го гледат, как се мъчи? Вие представяте ли си, какво е да знаеш, че някой страда повече от теб самия! Че преживява болката заедно със теб! То това е по- голяма смърт, от най- голямата смърт в тоя живота! Най- големият връх не е в Хималаите. Най- големият връх е в сърцето. И този връх не може да се стигне лесно, затова всеки следващ ти се струва нищожен! И за теб, ще бъде огромна победа, ако това наистина ти е желанието. Да изкачиш върха! Убедена съм, че на всички трябва да ни е ясно, че ако бяхме болни, бихме предпочели да пукнем на морето или в планината... Не в леглото...! Естествено, че ще сме на върха! Там където винаги сме искали да бъдем!"

„Коя е Моника Валериева, да си позволява лукса да коментира и да задава подобни въпроси за ЛИЧНОСТ като Боян Петров?! Момиче, занимавай се с елементарните си житейски проблеми и не се тормози с въпроси, които винаги ще останат извън твоите интелектуални възможности.“

„Защо изобщо трябва ние да решаваме за това какво трябва или не трябва чуждия нам човек да прави? Аз знам, че това е един велик човек и че ние всички трябва не да го съдим, а да се молим да оцелее и да го намерят. Защото великите ни Българи са на свършване!“.

Това са само част от коментарите под публикацията й.

Валериева побърза да се защити, че не влиза в ролята на съдник, а просто й е интересно какво е и чуждото мнение.

Novini.bg
62054 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини