Сашка Васева в емоционална изповед: Ослепявам!

  • 28 март 2018 11:26

  • 8944
  • 2
Сашка Васева в емоционална изповед: Ослепявам!
© Булфото/Архив

"Ослепявам! Имам атрофия на зрителния нерв, което означава смърт за този орган. Лекарите казаха, че са безсилни и не могат да ми помогнат. Сега се надявам само чудо да ме спаси”, споделя Сашка Васева пред "България днес".

Легендата на попфолка е изправена пред една от най-тежките и сериозни житейски битки - тази да спаси зрението си.

"С едното око почти не виждам вече, а с другото ми мержелее. Обиколих всички добри лекари, но никой не можа да ми помогне. Плащах луди пари, но ефектът беше нулев", угрижена е дупнишката Мадона.

След като разбира, че медицината е безсилна, певицата решава да търси бабини лекове и алтернативна медицина. Тя тръгва по стъпките на чудодейните извори и лечението със светена вода.

Певицата си мие очите с вода от Келавото кладенче, помогнало на десетки да се възстановят. То е край село Очиндол и води към планинската махала Синовете, родно място на десетки балканджии.

"Добри хора от селото ме взеха с джип и ме закараха. Измих си очите три пъти, после ме прибраха и ме нагостиха с най-вкусното сирене. Понеже уцелих дъждовете ще се върна пак, когато водата се поуспокои малко", споделя Васева.

До лековитото кладенче Сашка е закарана от Митко Дяката, уважаван в цялата околия балканджия от Очиндол. Той й казва, да си измие очите и да остави дребни стотинки там, а после да си тръгне, без да се обръща.

"Изпълни всичко, както й бе заръчано. Чакаме я да се върне втори път, когато водата не е толкова бурна от дъждовете и има по-голяма сила", споделя пред изданието Митко.

Васева е решена да се бори докрай за да върне зрението си. В плановете й влизат също обиколки на манастири и обливане със светена вода в Гигинския манастир, Кръстова гора и други свещени за България места.

Novini.bg
8944 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
В е л и к и я

2018.03.29 | 19:37

2
Когато цял живот искаш да взимаш и си взел повече отколкото заслужават уменията ти накрая все някак трябва да се изравнят везните. Наште политици ги чака същото ако не спрат да се чудят как да вземат още повече и не помислят за обикновените хора .

2018.03.28 | 12:54

1
Това е от кypвенлък, я Надка седесарката на какво е заприличала от минУети.

Добави коментар

Водещи новини