Селена Гомес напуска сцената заради заболяване

  • 31 август 2016 10:24

  • 42623
  • 5
Селена Гомес напуска сцената заради заболяване
©

Селена Гомес засега не успява да пребори автоимунното заболяване, от което страда и обяви, че напуска сцената. Красавицата, която стана популярна покрай сериал на Дисни, има лупус.

24-годишната американска актриса обяви, че засега зарязва кариерата си и ще се посвети изцяло на здравето, съобщава bloknot.ru, позовавайки се на американски медии.

Бившата приятелка на Джъстин Бийбър разказва, че е длъжна да следи постоянно болестта да не прогресира. Тя вече направи едно кратко прекъсване през 2014 г., когато се наложи отново да изостави снимки и всякакви други участия. Този път обаче се очаква това да продължи по-дълго и дори не се знае дали Селена Гомес ще се върне към кариерата си.

„Искам сега да се фокусирам само върху здравето си, затова реших да прекъсна кариерата си. Лупусът е автоимунно заболяване, което води много други проблеми със себе си. Затова засега се оттеглям”, заяви Селена Гомес.

Системният лупус еритематозус (или още вълчанка) е системно автоимунно заболяване, което може да засегне всеки орган или система на тялото. При автоимунните болести имунната система, която нормално е предназначена да предпазва организма от инфекциозни агенти, чужди тела и тъкани и др., по погрешка "атакува" собствените тъкани и органи на тялото), при която се образуват автоантитела най-вече срещу съединителната тъкан на организма.

Това предизвиква системно възпаление, което уврежда тъканите и органите. Болестта може да засегне която и да е част на тялото, но най-често уврежда сърцето, бъбреците (лупусен нефрит), стави, кожа, бели дробове, кръвоносни съдове и мозък (нервна система) и различни комбинации от органи.

Росица Валентинова
42623 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
asdas

2016.10.07 | 14:18

5
много си зле пич, кво се правиш ле, момичето е болно ти....
:)

2016.10.07 | 14:18

4
Един приятел има Лупус - па не се вайка толкоз. При излагане на слънце кожата на бузите под очите получава обрив който по скоро прилича на лунички. Маже се с крем против изгаряне и нема грижи. Гномес е изкукуригала ептен покрай тези антидепресанти дето ги пие. Имаме лунички немое се снимаме - проблем :)

2016.09.15 | 18:04

2
сатанистка курва
Ники

2016.10.02 | 23:41

3
Е много си тъп!
male male

2016.09.07 | 20:19

1
Сатанистка е майка ти! Момичето е болно ти ругаеш тука. Малоумник!

Добави коментар

Водещи новини