Генка Шикерова отива в Нова

  • 12 януари 2016 21:29

  • 8402
  • 2
Генка Шикерова отива в Нова
© Булфото

Журналистката Генка Шикерова, която беше в майчинство, напусна БТВ, тъй като се мести в Нова телевизия, съобщава “24 часа”.

Нещо повече, журналистката вероятно ще се появи на екрана още този месец в ролята на репортер. Договорът на Шикерова с БТВ вече бил прекратен, само се доуточнявали някакви финални формалности, свързани с преместването ѝ. От Нова телевизия не коментираха дали ще има пореден трансфер - не потвърдиха, но и не отрекоха информацията.

Ако преместването се случи, то ще е своеобразно връщане на Шикерова, тъй като навремето тя е работила в Нова телевизия. През 2001 г. става репортер в БТВ. Превръща се в един от най-популярните разследващи журналисти у нас. За документалния си филм “Бетонни градини” получава и професионална награда. През септември 2013 г. изненадващо за аудиторията тя сменя репортерстването, като става водеща на сутрешния блок на БТВ “Тази сутрин” заедно с Константин Караджов. Това се случва малко след като Анна Цолова и Виктор Николаев напускат телевизията и стават лица на “Здравей, България” по Нова телевизия.

Дни след като влиза в новата си роля, колата ѝ е запалена пред дома ѝ. Палежът сваля България до 100-ото място в класацията за свобода на словото и е включен в доклада както на “Репортери без граници”, така и на Държавния департамент на САЩ. През април 2014 г. - малко преди да излезе в майчинство, за втори път подпалиха колата на журналистката. Тогава колегите ѝ излязоха на протест пред МВР.

Последвайте канала на

Novini.bg
8402 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.20 | 09:19

2
дали в БТВ или в Нова - разлика няма, все ще служи на лукавия
error

2016.01.20 | 09:19

1
Дали е БНТ,БТВ,Нова ТВ или някоя друга няма почти никакво значение ВСИЧКИ СА МАНИПУЛАТОРИ и обработват и зрителя и слушателя така както им наредят или както им е изгодно.Преиначават казаното в интервютата и го редактират по най изгодния за тях начин.!!!!

Добави коментар

Водещи новини