Мира Янова искала да се самоубие заради мъжа си

Социоложката Мира Радева сподели в за перипетиите на брака си и за силата на новата любов. Тя разкри тайните си в тв предаването "На кафе". “Беше есента на 1992 година. Една нощ излязох и вървях по жп линията. Толкова бях отчаяна от брака си. Но размислих, върнах се, нямах право да го направя”, сподели шефката на МБМД, давайки да се разбере, че е била на прага на самоубийството.

В продължение на 10 години тя прави опити да запази брака си. “Много често се разделяхме. През 1995 г. му казах: Не се обичаме, трябва да се разделим”, спомня си тя.

Според нея, като семейство, тя и Мишо били жертва на българския преход. “Аз бях активна, имах работа, той се отпусна, отказа се да прави кариера. Изглеждаше недоволен от живота си. Получи диабет - болестта на изгубеното щастие. Имаше жена, деца, аз съм къщовница, но не беше щастлив, защото не можеше да намери себе си”, анализира социоложката и показа снимки, на които според нея се виждало колко несвързан, отделен от нейното и на децата им настроение е бил мъжът й.

Второто й дете – Мишо, кръстено на съпруга й, става новата й любов. “С него за мен слънцето се роди. После ме спасяваше планината”, разказва тя. Животът им обаче не се променя и с новото дете. Всяка сутрин, когато тръгва за работа, мъжът й Михаил прави скандал.

Мира го вижда щастлив единствено, когато са в чужбина. През 2010 г. заминават за 5 месеца за САЩ, след като тя печели стипендия “Фулбрайт”. “За 5 месеца той трябваше да играе ролята на майката. Беше блестящ, не беше същият човек. В чужбина бяхме щастливи, защото там съм никоя. Той не се чувстваше професионално добре в България”, обяснява тя.

Казва му, че се разделят, когато са в планината, на Анконкагуа. Когато Мишо се изнася, Мира признава, че изпитала облекчение. Но с това нещата не приключили. “Той се опита да ми навреди. Затова извиках адвоката му и му казах да уреди нещата между нас. Той ми отговори, че не сме готови за развод, а ние вече живеехме 3-4 месеца разделени”. Подава молба за за развод през октомври 2006 г., но мъжът й направил така, че той протекъл бавно – през 13 заседания.

Днес Мира Радева не поддържа връзка с бившия си мъж. Обръща се към всички жени със следния съвет: “Мислете за себе си! Не се страхувайте за мъжете си след развода. Мъжът ми веднага си намери приятелка, после още няколко, сега живее с 20 г. по-млада от него и мисля, че много щастлив.”

Мира смята, че от един развод печелят и двамата, защото получават нов шанс. Печелят и децата, които имат пък възможността да видят родителите си щастливи.

Според Мира животът дава компенсации. “Някой ме пожали. Бях в Рилския манастир и много се помолих. Една забравена история възкръсна, Богородица ме чу. Между нас има кармична връзка. Той е моя опора, зад гърба ми е. Смешен е. Събра ни планината - запознахме се на Мальовица”, разказва Мира за новата си любов.

Той й дава визитка и тя, виждайки, че е млад мъж, си казва: "Леле, кой ме хареса!". Не му се обажда, но прибира толкова старателно визитката, че я изгубва от поглед. Една вечер синът й намира стари банкови карти, а сред тях е и визитката.

“Не помнех дори името му. Позвънях чак след година и два месеца. Обадих се и казах, че си търся партньор за планината”, започна социоложката. Ефирното време обаче не й стигна и тя бе принудена да приключи преждевременно разказа си.

Коментари

 1. 2017.08.11 | 20:08
  Ще се самоубие на кукуво, кога ми цъфнат налъмите! Я я виж принцесата!
 2. 2017.08.11 | 20:07
  По-добре да не беше размислила, ама нейсе...
 3. 2013.04.21 | 17:59
  W W W . ORIGINALNI.BE - - - ЗАКУПИ СИ ЕКИПЧЕТО НА ЛЮБИМИЯТ ФУТБОЛЕН ОТБОР ПРИ НАС - сезон 2011/2012!!!
  1. 2011.10.11 | 10:52
   няма пък.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Клюки

още

Анкета

Бихте ли уголемили устните си?

Бихте ли уголемили устните си?

Избрано от Интернет