Милко Калайджиев кара Мерцедес на 11 години

  • 26 май 2013 07:32

  • 5788
  • 6
Милко Калайджиев кара Мерцедес на 11 години
©

“Чувал съм да казват за мен: “Що не си гледа пеенето, ами се занимава с бостани? Пеенето ми е кефът. А това, другото - работа.”

Милко Калайджиев обяснява как успява да се справи с толкова много дини под една мишница, пише 24 часа. “Аз работата не съм я спирал. Вчера съм бил на язовира. Водата трябва да се вдигне над 10 градуса, за да се храни рибата. Съвсем скоро хвърля хайвер. Тя излиза на плиткото и е като ударена в главата. Имам си човек, който се занимава само с това нещо. Той казва: “Милко, трябва ми жито, или бял амур, толстолоб, аз купувам. Казва се Вельо и е голям експерт по рибата. Две години го държа язовира, и още не съм пускал рибари.” Язовирът край с. Мезек е взет на концесия. Милко има големи планове за тази си инвестиция. Иска да направи къмпинг с палатки, барбекюта и люлки за децата, “Но пак с помощ от ЕС. Да им е удобно на хората като дойдат семейно на риба."

Калайджиев отглежда земеделски култури в земя, взета под аренда. “С едно момче - Киро, сме ортаци. Нали се сещате, че Милко Калайджиев няма да вземе мотиката да копае?” Киро оре с трактора, сее с редосеялката и т.н., както си му е редът - модерно селско стопанство. Отглеждат овошки - череши, дюли, сливи. “Пръскаме ги с пръскалката, правим си разтворче...” Гледа и слънчогледи, и дини и пъпеши на бостана.” Тази година певецът решил да наблегне повече на пъпешите, защото са по-доходоносни. “Имам място в Мезек и искам да правя там селски туризъм. В Мезек има много история - има тракийска куполна гробница от одриските царе, крепост. Там е намерено едно бронзово прасе,  което сега е в музея в Истанбул.” (Бронзова фигура на ранен при лов глиган в естествена големина е намерена през 1903 г. в периферията на прочутата могила Мал-тепе. ) Милко обяснява, че общината е спечелила европроект за 3 млн. евро за облагородяване на региона. “Мезек е ненормално историческо село!", хвали го той. Певецът има огромен интерес към историята и географията. Той знае множество факти за историята на родния си Свиленград. Обяснява за моста, построен от големия турски архитект Синан през 1514 г. “Мога с часове да ти говоря за това.”

Тази година Калайджиев има една професионална радост - представи новия си албум “Кръчма е душата ми”. Но и едно малко притеснение. Близнаците му Алекс и Антонио са седмокласници и след дни им предстоят изпитите за външно оценяване. Ще кандидатстват за езикови гимназии. В Свиленград има паралелка със засилено изучаване на английски и икономика. Със съпругата си Маргарита са набелязали и училища в Хасково и Пловдив. Може да се наложи да заминат да живеят в друг град, но Милко не е разтревожен. “Абе те да изкарат първо... - казва той. - До Хасково е близо, 70 км. Виж до Пловдив е повече разстоянието.” Ние ги натискаме яко да учат математика и български. Тя майка им е по-строгата.”

Момчетата играят тенис от малки. Дори са сред 20-имата най-добри за възрастовата си група (15-и и 16-и в България). Но от няколко месеца са зарязали благородния спорт и с огромен ентусиазъм тренират друг - пак с топка. Алекс и Антонио тичат по футболния терен. “През февруари дойдоха и ни казааха: “Тате, мамо, не искаме вече да тренираме тенис. Искаме да ходим на футбол.” Влече ги играта.” Милко и Маргарита се примирили. Сега вече не съжаляват, защото се оказало, че младежите имат талант да ритат. Още преди 2 г. треньорът по футбол на младежите казал на певеца, че децата му могат да станат футболисти. Той обаче чак впоследствие разбрал, че двамата тарикати излизали за тенис, но захвърляли ракетите и отивали да ритат на футболното игрище. “Милко, много са добри”, потвърдил и сега треньорът. “Но аз не го вземам на сериозно. Не се отделят пари за футбол в днешно време. Нали аз в началото на демокрацията им бях станал спонсор на юношеския отбор. Като минзухарчета бяха - в жълто и със зелени гащета. Но никакви данъчни облекчения не получих и се отказах. Така, че знам какво е положението на футбола в малките клубове.” При Калайджиев нещата си идват по двойки - две са и любимите му понита. Опитал се да си купи трето, но се отказал. “Циркът като беше в Свиленград си харесах едно пони - шарено такова едно, чудно! Но много скъпо - 2000 лв. му искаха. И се отказах.” И все пак двете понита може би скоро ще станат три. Женската се казва Мона Лиза, понеже “е потайна и черничка”. Мишо, мъжкото, е кафяво минипони. Той е само 70 см висок, докато Мона Лиза е “цели” 120 см.

Милко се дразни на клюките за себе си, но една от последните се оказа ползотворна. Преди около месец по жълтите издания се завъртя сплетнята, че Калайджиев пребил жена си, защото тя му кръшкала. “Като кажат, че кака ти е курва, иди доказвай, че нямаш сестра - изказа се певецът по въпроса и добави - Въобще не ми пука!” От тези публикации обачу му дошла идеята за последния клип към песента “След теб”. Видеото заляга на красивите гледки, действието се развива луксозни лайнери и яхти. Заснето е в Генуа и Милано. В една от сцените има “батален екшън” с млада дама. “Е, не се бием наистина, но се дърпаме, така.” Песента бате Милко е посветил на жена си  - доста по-младата от него Маргарита, която хич не обича медийното внимание.

От 2003 до 2008 за пет години ме разследваха, търсеха ми “милионите”. Писаха, че само автопаркът ми възлиза на милиони. Какъв автопарк? Имам един мерцедес на 11 г. и един фолксваген. Но хората каквото пишеш, го вярват. Когато ме разследваха от НАП ме уведомиха, че за 5 г. съм напуснал страната 320 пъти. Сметнали ги по 25 долара режийни - еди колко си хиляди долара. И търсят къде са парите? От тях разбрах, че съм имал 9000 лв. към МТел.

Филип Епитропов
5788 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
lud

2013.05.29 | 22:55

6
Бате Милко е пич! Той ще ни изведе от финансовата криза. Хиляда дини по две, две хиляди......мъде.....
onz

2013.05.29 | 09:53

5
чича ви миуко мое да има 15 годишен мерцедес, ама туарега е чисто нов със сичкото шукарие :)))
sds

2013.05.29 | 08:34

4
Тази новина ми промени целия живот. Благодаря Ви, че не ни я спестихте. Доста житейски истини и ценности има в нея. Ей малоумници... всички медии в България са циркове на фалшивото и грозното, но Господ гледа.
УЪТГ

2013.05.29 | 08:34

3
КВАЗИМОДО -ВИД СКУНКС.УЖАС И ТОВА ГО ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ

2013.05.29 | 08:33

2
Страхотна новина!Що не вземете да се гръмнете?
daaaaa

2013.05.29 | 04:07

1
е не те ли кефи?

Добави коментар

Водещи новини