Ерогенни зони

  • 01 декември 2022 13:40

  • 3062
  • 0
Ерогенни зони
©

Мисълта е най-важната ерогенна зона. Двете основни функции на мисленето са мисълта и въображението. Мисълта се разглежда като мъжки атрибут, а въображението като женски.

Мисълта се свързва с логиката, а въображението с интуицията. Ако въображението може да бъде събудено, тогава тялото ще реагира чрез сетивата. Фините канали свързват съзнанието с очите, ушите, носа, устата и повърхността на кожата. Дланите, стъпалата, гениталната област и главата са основните окончания на фините канали, а така наречените ерогенни зони всъщност са всички точки и места, които водят директно към психичните центрове и чрез тях към самото съзнание.

Следните ерогенни зони на женското тяло са изброени в Диамантените сутри: уста, очи, устни, бузи, уши, гърло, задна част на врата, гърди, зърна, корем, гръб, ръце, длани, бедра, йони (вагина), колене, глезените, стъпалата, палците на краката, както и талията, задните части, темето на главата, областта между очите. Основните и задължителни зони на стимулация обаче са устата, йони, гърдите, шията, пъпа, задните части, вътрешната част на бедрата, пръстите на ръцете и краката. При мъжа ерогенните зони са съсредоточени главно около езика, пъпа, сърдечната област, бедрата, но много чувствителни са и дланите, стъпалата, езикът, ушите и гърдите.

Ерогенни зони на Близнаци

Ведическата традиция показва, че по различно време страстта се съсредоточава в различни части на женското тяло, според лунния цикъл. И така, Кама Сутра гласи, че "страстта живее в дясната страна на жената по време на светлата половина на лунния месец. По време на тъмната половина - в лявата. Превключването става под влиянието на светлината и тъмнината, в противен случай местата на страстта си остават същите."

Ведическите учения за изкуството на любовта са пряко свързани с лунния цикъл на страстта в жената. За определени дни са предписани ритуали и пози от Кама Сутра и се препоръчва определен ритуал и пози от сексуалната йога, стимулиране на определени части от тялото. Смята се, че дори женският клитор променя размера си в зависимост от фазите на луната.

Светлите и тъмните цикли работят само когато жената живее напълно естествен живот. Дори изкуствената светлина разстройва и променя периодичните цикли и центровете на страстта на жената. Съществува обред за подмладяване, при който жената трябва да остане на тъмно цял месец преди периода на сексуална активност. Този ритуал променя хормоналната секреция и чувствеността на центровете на страстта.

Ерогенните зони на Раците

По време на този обред жената се учи да фокусира съзнанието си върху сексуалността, прехвърляйки енергията от сексуалния център към главния център и изпълвайки цялото си тяло с нея. Предлагат й да медитира върху водопад, който захранва целия й вътрешен свят. Любовната игра, практикувана след месец такава подготовка, е животворна и трансцендентна.

Опитайте се да използвате силата на мисълта и въображението, за да събудите ерогенните зони в цялото тяло. Изследвайте мистериозната връзка на лунния цикъл с мястото на страстта в Шакти. Събудете интуицията си и споделете мистериите на чувствения екстаз.

Източник: Виктор Ф. Воскотов "Изкуството на здравословния сексуален живот"

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3062 0

Водещи новини