Къща в гората: Когато съвременните технологии срещнат природата

25 ноември 2015 09:25

Къща в гората: Когато съвременните технологии срещнат природата
©
18194 3

Много хора погрешно смятат, че технологичният напредък на съвременното общество не може да съжителства в хармония с околната среда. Къщата, която ще ви покажем в настоящата статия, напълно доказва, че невъзможни неща за архитектурата не съществуват.

Постройката, разположена в околностите на Вилнюс, Литва, съчетава в себе си иновативни строителни подходи и любов към природата. Ако и вие искате да преустроите къщата си по подобен начин, доверете се на опитните архитекти, регистрирани в MaistorPlus.

Модерна и интересна архитектура

Забележителната къща се отличава с наистина оригинална архитектура. Тъй като постройката не разполага с нито една тераса, площта, на която се предполага, че трябва да има покрив, всъщност играе ролята на веранда. По този начин през топлите месеци тук могат да се разположат градински мебели, а защо не и кът за барбекю. Огромните прозорци също привличат вниманието, защото обхващат почти цялата къща по височина.

Вижте още: Нестандартен дизайн на планинска хижа за ценители

Фасада в тон с пейзажа

Тъй като къщата е разположена в сърцето на гориста местност, архитектите са решили да не нарушават визуалния баланс с обикновена бетонна постройка. За фасадата са използвани хоризонтални панели, които да контрастират на вертикалните дървета. От друга страна, цялостната ландшафтна концепция включва имитация на брезова шарка, тъй като на мястото, където в момента е разположена къщата, е имало брези.

Отопление с геотермална енергия

Освен високотехнологична архитектура, къщата в Литва е оборудвана и с иновативна отоплителна система. Новаторският метод е екологично чист, постоянен и оптимизира разходите за електричество. Интелигентният начин за отопление и климатизация се базира на геотермалната енергия, която се набавя от подпочвените горещи води и скали, намиращи се на няколко километра под земната повърхност. Подобна система с геотермална топлинна помпа се състои от въздухопровод, топлообменна система с тръби и помпа. През зимата топлинната помпа отнема топлина от обменната система и я впомпва във входа на въздухопровода. През лятото процесът е обратен.

Любопитно вътрешно разположение

Свикнали сме, че разположението на двуетажните къщи включва кухня и трапезария на първото ниво и спални помещения на горното. Тук обаче нещата стоят по коренно различен начин. Приземният етаж е побрал в себе си дневна, две спални и баня, докато кухненският бокс и трапезарията се помещават горе. Всичко това е направено с идеята за красив изглед и максимално количество слънчева светлина в "социалните" стаи, където собствениците на къщата прекарват по-голяма част от времето си.

Вижте още: Невероятна къща от бамбук в Бали

Земни тонове за максимална близост до природата

Интериорът на къщата успешно завършва цялостното усещане за единство с природата. Тоновете са земни, приглушени и в унисон с близката гора. Това, разбира се, съвсем не означава, че обзавеждането може да се асоциира с планинска хижа. Напротив, мебелите са изчистени и семпли, в градски и модерен стил.

Ако и вашият дом се нуждае от освежителен ремонт, не се колебайте да се свържете с професионалистите, които ще свършат тежката работа вместо вас и ще ви предложат цял куп свежи идеи. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, за да получите оферти, специално изготвени спрямо вашия проект. Разгледайте профилите на различните изпълнители и изберете оптималния вариант за вас.

18194 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Неудобно за гледане

2016.02.15 | 22:36

2
Brawo бре какви са тия пост социалистически нагло некадърни проекти в Германия..Там ли не знаят как се градат убежища за хора и приятели в гори и планини

2016.02.15 | 22:36

3
Какво искаш да кажеш?Аз лично не мога да те разбера.Литва не е област в Германия, а държава.
ax

2016.01.14 | 07:28

1
eee I tupaci imat pravo da komentirat......unikalna ku6ta.bravo!

Добави коментар

Водещи новини