Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят

  • 11 ноември 2015 14:09

  • 15891
  • 0
Високотехнологични градински изобретения, които ще ви изумят
©

Поддържането на красива и здрава градина изисква както много труд, така и завидни познания в областта на озеленяването. За щастие, модерните технологии могат да се притекат на помощ на всеки амбициозен градинар, който иска да поддържа по перфектен начин пространството около къщата или вилата си, а дори и на балкона.

Разгледайте най-технологичните градински изобретения, създавани някога, а ако имате нужда от помощ или повече информация, не се колебайте да се свържете с професионалистите в тази област.

Умен сензор, захранван от слънцето

Соларната система "Един" се захранва от сензори за слънчева енергия, които следят нивата на светлина, влага и хранителни вещества. Включеният софтуер съдържа база данни, пълна с хиляди сортове растения и почвени условия, така че само е необходимо да настроите устройството спрямо вашата градина.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя

Електронни сови се борят срещу вредителите

Електронните сови осъвременяват многовековната функция на старото и грозно плашило. Те работят на батерии, а сензорите им, засичащи градински вредители, са изключително чувствителни. Симпатичните уреди дори могат да въртят главата си и да подсвиркват, за да изплашат живите си себеподобни.

Гениални саксии отглеждат сами зеленчуци и подправки

Умните пластмасови саксии са вдъхновени от технология, използвана в НАСА. Те могат да отглеждат най-различни растения, сред които ягоди, чушки, домати и босилек, доставяйки им необходимите кислород, вода и хранителни вещества. Единственото, което трябва да направите, е да настроите саксията спрямо растението, което ще засадите, и да зареждате резервоара ѝ веднъж в месеца.

Мобилна връзка с вашите растения

Макар да звучи абсурдно, растенията вече могат да общуват със своите собственици. Специално устройство, което се грижи за влажността на почвата, изпраща кратко съобщение на мобилния телефон, казвайки, че е време за поливане. Когато човек изпълни "поръчката", растението изпраща благодарствено съобщение.

Вижте още: Пътеките в двора

Грижовен сензор с интернет връзка

Поредната хитра джаджа, която с професионална прецизност се грижи за вашата градина. Един сензор може да се използва за няколко растения, стига да го програмирате преди това. Той ще мига всеки път, когато температурата на въздуха е твърде висока или почвата твърде суха.

Ако и вие искате да превърнете площта около къщата в райско зелено кътче, не се колебайте да се свържете с професионалните градинари, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, за да сравните офертите и препоръките от предишни клиенти.

15891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини