Дървена дограма-цени

Въпреки че в последните години битката за най-предпочитана дограма се води между алуминиевата дограма и ПВЦ дограмата, дървото продължава да има своите почитатели.

Защо дървена дограма?

 • Дървото е естествен и екологично чист материал, с най-добри топлоизолационни качества спрямо алуминия и ПВЦ-то, но и с най-висока цена.

 • При дървената дограма няма образуване на конденз, тъй като дървеният материал е “дишащ”.

 • Дървената дограма е елегантна и създава незаменим уют в помещението.

Вижте още: Дограма - цени

Разходи за материали

В разходите за материали се включва изработката на дограма с дървени профили, изборът на стъклопакет, механизмите за отваряне и затваряне и аксесоарите към дограмата - первази, козирки, комарници и щори.

ДЪРВЕН ПРОФИЛ НА ДОГРАМАТА: основната особеност при изработката на дървените профили е видът на дървения материал. Производителите използват дървесина от иглолистни, широколистни или екзотични дървета. В зависимост от дебелината на профилите, те могат да бъдат между 58 мм и 68 мм - двуслойно или трислойно слепени. Предварително дървените профили се грундират и лакират с екологични лакове със специална UV защита.

За да пресметнете общата стойност на вашия проект за поставяне на дървена дограма, сравнете цени и предложения от водещите производители на профили, стъклопакети, обков и аксесоари за дървена дограма.

СТЪКЛОПАКЕТ, ОБКОВ, АКСЕСОАРИ:

 • Стъклопакет - най- евтино е обикновеното бяло флоатно стъкло. Ако изберете то да бъде матирано или оцветено, това ще ви струва още около 70 лв. - 80 лв. повече. Комбинацията с нискоемисийно (Ка-стъкло) ще прибави още около 14 лв. към цената. Високоемисийното стъкло 4-сезона ще ви излезне с още около 20 лв. по-скъпо.

 • Обков - цените тук ще варират най-вече в зависимост от механизма на отваряне на дървената дограма - едноосово, двуосово или чрез плъзгане. Възможно е оскъпяване с още 15 лв. - 20 лв. от механизма за стандартно отваряне.

 • Аксесоари - допълнителните елементи към дограмата - первази, козирки, комарници, щори.

Цени за монтаж на дървена дограма - важно да знаете

 • Прецизността при калкулирането на цената за дървена дограма обикновено се нуждае от оглед на място. Повечето майстори и фирми предлагат извършването на оглед безплатно, за да направят анализ и оценка на необходимия труд и материали.

 • Цените за монтаж на дървената дограма варират от ниски към по-високи в зависимост от количеството труд, мястото за работа и сезонните цени.

 • Очаквайте по-високи цени за монтаж на сложни конфигурации и нестандартни форми. За точна преценка на разходите, сравнете офертите на поне няколко квалифицирани професионалисти.

 • Бихте могли да спестите от разходите по монтажа на дървената дограма като го комбинирате с други подобни ремонтни дейности или ако използвате момент, в който фирмите, предлагащи дървена дограма, имат по-малък обем на работа.

 • Монтажните разходи варират в зависимост от локацията. В различните градове на страната ще получите различни оферти.

За да получите конкретна оферта за изработка и монтаж на избрания от вас модел дограма, направете безплатна заявка в MaistorPlus.com и сравнете предложените цени за дървена дограма на фирми от цяла България.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/197/dyrvena-dograma-ceni

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Ценови съветник

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет