Лепене на плочки-цени

Ако планирате ремонт и сте се спрели на плочки като предпочитана подова настилка за вашaта баня, кухня, хол или офис, надяваме се тази статия да бъде полезна за вас. Ще ви запознаем с особеностите при лепене на плочки и с факторите, които са определящи при формирането на цената за подобна ремонтна дейност.

Вижте още: Къртене на стари плочки

Големина на помещението

Измерете общата площ, на която ще е нужно да бъдат поставени плочките. Основното правило при лепенето на плочки е, че ако помещението е с по-голяма квадратура, изпълнителите предлагат по-ниска цена за квадратен метър. Затова ако ви предстои лепене на плочки в повече от едно помещение, препоръчително е да наемете един изпълнител, който да извърши работата. Така общата цената ще е по-висока, но тази на квадратен метър, ще излезне по-евтино.

Предназначение на помещението

Когато избирате плочки, не гледайте само цветовете, а ги съобразете с климатичните условия и натовареността на помещението:

  • Лепене на плочки на под - за подови настилки най-често се използва гранитогрес или теракота. Някои изпълнители предлагат малко по-висока цена при работа с гранитогрес, но пък като материал той е по-качествен и по-устойчив;

  • За лепене на плочки на стена се използва фаянс. Цената за лепене на фаянсови плочки не се различава от тази за лепене на теракота;

  • При лепене на плочки на таван изпълнителите предлагат по-високи цени в сравнение с тези за лепене на плочки на пода и стените.

Типове редене

Цената за лепене на плочки може да бъде повлияна и от вашите предпочитания за нареждане:

  • стандартното редене излиза най-евтино;

  • диагоналното редене се препоръчва за пода в банята, например, и при него може да се наблюдава оскъпяване с 1-2лв./кв.м.;

  • рибена кост, комбинация на малки и големи плочки, фигури, ивици, стил паркет са типове редене, при които се наблюдава покачване на стандартната цена за лепене на плочки с до 3лв/кв.м.

Вижте още: 9 идеи за малка и функционална баня

Няколко съвета от нас, когато купувате материали:

  • При покупка на плочки, имайте предвид правилото, че по-високата цена отговаря на по-високо качество;

  • Купувайте около 15% повече от обема, който сте измерили, че ще ви е нужен - за да имате резерв или ако се наложи след време да подмените счупена плочка;

  • Купувайте цялото количество наведнъж, за да сте сигурни, че плочките са от една партида;

Не забравяйте, че в MaistorPlus.com ще откриете доказани специалисти за лепене на плочки. Платформата позволява да сравните цени за труд и материали, които предлагат различните майстори и строителни фирми във вашия район. Преди да изберете кого да наемете, можете да се запознаете с работата му, като разгледате бизнес сайта му с оценки от предишни клиенти. Направете безплатна заявка за лепене на плочки в MaistorPlus.com и изберете най-подходящия изпълнител за вашия ремонт.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/158/lepene-na-plochki-ceni

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Ценови съветник

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет