Хидроизолация-цени

  • 08 декември 2014 14:10

  • 5824
  • 0
Хидроизолация-цени
©

Защо ни е нужна хидроизолация? Колко ще ни струва това удоволствие? Как варират цените и на какво се дължи разликата? Нека ви запознаем с основните отговори на тези въпроси.

ВЛАГА - МУХЪЛ

Целта на хидроизолацията е да спира проникването на вода, да защитава строителните конструкции от въздействието на водата и, което е най-съществено за вас, да сведе нивата на влагата в дома ви до минимум, така че да не предразполага развитието на мухъла, който всъщност е вредителят за вас и вашето семейство! Лошото е, че тази влага си пробива път посредством безброй начини-от покрива (през комини, улуци в неизправност, разместени керемиди), през всякакви течове, канализацията, от готвене, къпане, от самите домашни любимци и растения, а дори и от дишането и потенето на хората. Сами се досещате, че домът ви е подложен на непрекъснато бомбардиране с влага, колкото и да проветрявате.

Вижте още: Изолация - цени

КЪДЕ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

Ако има теч във вашия дом от банята на съседа например, освен неговите усилия по справяне с проблема, вие бихте могли да си сложите подходяща хидроизолация. Иначе обичайните места за поставяне са-в банята, кухнята, тоалетната, покрива и мазето, тъй като нивата на влагата са най-високи именно там. Но може да се използва и за тераси, балкони, басейни...

Снимка на daniel stoineff

ФАКТОРИ, ОПРЕДЕЛЯЩИ ЦЕНАТА

КВАДРАТУРА

Цената се определя на квадратен метър и за това е важен размерът на мястото, където ще се поставя хидроизолацията.

КАЧЕСТВО

Както с всичко останало, качеството и специфичните характеристики на хидроизолацията определят до голяма степен цената, но с това и колко време ще бъдете предпазени от влагa и проникване на вода.

МАТЕРИАЛИ

Имайте предвид, че най-често се предпочита воалита, но той варира като дебелина, размер, брой на нанесени слоеве, качество, марка. Не подценявайте и другите материали на пазара с варираща цена, подходящи за различни места на дома ви - най-добре е да се посъветвате със специалист.

СПЕЦИФИКА НА МЯСТОТО

В зависимост от особеностите на мястото се използва различен вид хидроизолация, чиято цена варира според качествата и характеристиките й.

Снимка от icopal.co.uk

ПРЕДПАЗАНЕ НА ХИДРОИЗОЛАЦИЯТА

Ако е за покрив, който не се използва, е необходимо полагане на чакъл/дребна посипка, а за по-стръмни покриви – покритие от алуминиев лак или бронирана посипка от дребен бял мрамор.

Ако е за покрив, който се използва – настилка от бетонни, мозаечни или други плочки, поставени над циментов разтвор върху пясък.

ДРУГИ

Има ли GSM антена, ако ще поставяте хидроизолация на покрива?

Ще се наложи ли отстраняване на предишна хидроизолация?

ЦЕНИ

С включени труд и материали:

  • Грундиране (при необходимост): 1.30 – 3.50 лв./кв.м.;

  • Почистване на основата: 1.00 – 1.50 лв./кв.м.;

  • Рулонна хидроизолация (4 – 4,5 мм): 17.00 – 20.00 лв./кв.м.;

  • Усилен воалит с посипка (около 4 мм): 8.00 – 14.00 лв./кв.м.;

  • Усилен воалит без посипка (около 3 мм): 5.00 – 9.00 лв./кв.м.;

  • Полизол с минерална посипка (3,5 – 4 мм): 12.00 – 13.00 лв./кв.м.;

  • Течна хидроизолация – 18.00 – 20.00 лв./кв.м.;

  • Хидроизолация с хидроизолационна мембрана – 14.00 – 16.00 лв./кв.м.;

  • Хидроизолация с Изомакс – 13.00 – 17.50 лв./кв.м.;

  • Газопламъчно залепване: 3.80 – 5.00 лв./кв.м.;

  • Хидроизолация на плоски покриви: 15.00 – 25.00 лв./кв.м.;

Цялостна средна цена за завършена работа – 11.00 – 22.00 лв./кв.м. (в зависимост кой тип хидроизолация изберете и коя марка се използва за материалите).

МАТЕРИАЛИ

Важно е майсторът да е добре запознат с характеристиките на различните материали, тъй като не всеки е подходящ за всички видове помещения, нива на влага, излагане на слънце, т.н.:

  • Теразид-готова за полагане смес, подходяща за всички места, освен пряко изложените на слънце (5кг.): 20.00 лв.;

  • Тресит МТ-52 – водонепропусклив сух продукт, предназначен за вътрешни и външни елементи (5 кг.): 19.00 лв.;

  • Тресит CR-72 – вътрешна и външна хидроизолация (5кг.): 8.50 лв.;

  • Хидрозид – изгражда водоотблъскащ слой – предпазва директното навлизане на вода (6 кг.): 15.50 лв.;

  • Тераластик Битум – формира хидроизолационна мембрана и прилепва плътно по повърхността, върху която се нанася (5кг.): 29.50 лв.;

  • Други – Цересит (водо-пароустойчив), CR 166 (водонепропусклив, еластичен), CR 90 (устойчив на налягане, паропропусклив), Акрофлекс (защитно покритие, еластична мембрана), Аквабит 2 (антикорозионна защита, двукомпонетна битумно-каучукова изолация).

Вижте още: Ремонт на покриви - цени

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

От изключително значение е качественото поставяне на хидроизолацията, за да се предотврати нейното разкъсване, ако конструкцията под нея се размести. Както и правилният избор на вида - неща, зависещи от специалиста, който ще изберете. Затова ви съветваме да се спрете на фирма или майстор за хидроизолация с опит и добри познания! А тях можете да намерите в уебсайта MaistorPlus.com. Пуснете заявка напълно безплатно и очаквайте офертите на майсторите и фирмите, специалисти в полагането на хидроизолация. Сравнете предложените от тях цени, техните предишни проекти и оставени оценки и изберете най-добрия!

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/189/hidroizolaciq-ceni

Последвайте канала на

5824 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини