Окачени тавани - цени

 • 13 ноември 2014 11:04

 • 12954
 • 0
Окачени тавани - цени
©

Избрали сте да декорирате дома си с интересен дизайн, сменящи се светлини и разнообразни форми, плъзгащи се от тавана? Чудите се обаче каква цена ще трябва да заплатите за подобно удоволствие?

Препоръчваме ви да си спестите време и средства, като направите бързо проучване как вървят цените в тази сфера.

Направете безплатна заявка за окачени тавани в MaistorPlus.com и сравнете офертите на майстори и фирми във вашия район. А сега, нека заедно да разгледаме цените и вариантите на окачени тавани, както и кои са факторите, които ще повлияят на вашето парично вложение:

КАЧЕСТВО

Както с всяко нещо, качеството е на първо място, което определя не само цената, но и продължителността на живот на вашия окачен таван. Не подценявайте това, защото качеството на материалите ще ви спести скорошна подмяна или ремонт на новата ви придобивка.

РАЗМЕР

Колкото по-голямо е помещението, където ще монтирате окачения таван, толкова повече материал ще се използва и съответно цената ще се покачва. Друг важен момент е, че окачените тавани могат да бъдат с едно ниво или повече:

 • Едно ниво - по-ниска цена, по-лесен монтаж, по-кратко време за изпълнение;

 • Две нива и повече - цената се покачва с увеличаване на броя на нивата и сложността им, по-дълго време за изпълнение.

МАТЕРИАЛИ

Важно е първо да се прецени какво е състоянието на долното покритие и неравностите по тавана.

 • Плочите варират между 5,00 – 12,00 лв./кв.м.;

 • Влагоустойчиви плочи: 8,00 – 15,00 лв./кв.м.;

 • Конструкция: 1,00 – 2,00 лв./м (винкели и Т-профили с различни размери).

Светлината, с която можете да си играете - цветове, форми, аранжировка, и многообразието, пред което сте изправени като вид на тавана – затрудняват избора и ви съветваме да помислите добре и да се посъветвате със специалист, за да можете да изберете най-подходящия окачен таван за вас. Осветлението във всяко помещение е от изключително значение, както за напрягането на очите, така и за настроението и уюта, които се създават. Но имайте предвид също така, че при нужда, паната на повечето видове окачени тавани лесно се заменят с нови и то без да се вреди на носещата конструкция. Между тях и тавана остава свободно място, което може да се използва за редица неща според вашите нужди и предпочитания (вентилация, климатизация, кабели, а също така и да държите/криете вещи).

ВИД

Окаченият таван от гипсокартон има доста предимства: голям избор от форми, възможност за изпълнението на всяко желание, разнообразие в дизайна и качеството: водоустойчивост, топлоизолация, екологичност, пожароустойчивост и звукоизолация. Подходящ е за всяко едно помещение на достъпна цена.

 • Окачен таван – едно ниво: строителна гипсокартонена плоскост за огъване GKB 12,5 мм: над 50кв.м. - 24,00 – 30,00 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 22,00 – 25,00 лв./кв.м.;

 • Окачен таван – едно ниво: влагоустойчив гипсокартон GKI: над 50кв.м. - 20,00 - 25,60 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 21,60 – 24,00 лв./кв.м.

Растерните окачени тавани могат да бъдат изработени от минералфазерни, дървени или метални пана с разнообразие в дизайна и високи качества на влагоустойчивост, пожароустойчивост и акустика. Много лесно се демонтират и се препоръчват за прикриване на вентилации и климатизации, тъй като при необходимост от техния ремонт, могат да се премахнат определени пана, след което изключително лесно да се поставят обратно.

 • Окачен таван от растер – OWA, AMF – цена за труд: над 50кв.м. - 22,00 - 25,00 лв./кв.м.; над 250 кв.м. - 17,00 – 19,00 лв./кв.м.;

Лентовиден таван от PVC-при него няма гипс и е подходящ избор за банята, а лентовидният таван от метал можем да определим като окачения таван, за който ще са ви нужни най-много ресурси, тъй като цената е доста по-висока, но пък е красив и от класа.

 • PVC ламелни – 9,00 – 15,00 лв./кв.м.;

 • Опънати тавани – при тях цената много варира в зависимост от броя ъгли, криволинейните участъци, лак, сатен, 3D фигури, квадратура: 50,00 – 100,00 лв./кв.м.;

 • Окачен таван – две нива – 22,00 - 26,00 лв./кв.м.;

 • Окачен таван – едно ниво - скат – 20,00 - 24,00 лв./кв.м.;

 • Окачен таван – две нива - скат – 24,00 - 28,00 лв./кв.м.

Окаченият таван е един съвременен и интересен начин да украсите дома си, но има неща, които много добре трябва предварително да се пресметнат и преценят като това например кой таван за кое помещение е подходящ според характеристиките си. За това ви съветваме да потърсите професионалист, който да ви помогне и упъти в това начинание.

НИЕ ВИ СЪВЕТВАМЕ

В MaistorPlus.com можете да намерите подходящ изпълнител, който да ви посъветва за най-правилния избор за вашия окачен таван. Но не само това - в сайта можете да разглеждате оценките на клиентите за работата на майсторите и фирмите, техни предишни проекти, снимки и препоръки. Имате и още бонуси – пускайки заявка, ще получите специални оферти, цени, предложения, изработени за вашите нужди и изисквания. Колко ни дължите? Удовлетворение след приключения ремонт и усмивка всеки път, когато погледнете окачения си таван и някой ваш гост похвали изяществото му! :)

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/174/okacheni-tavani-ceni

12954 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини