ПВЦ дограма - цени

 • 13 октомври 2014 13:55

 • 13451
 • 0
ПВЦ дограма - цени
©

Сравни безплатно оферти от няколко майстори и фирми за ПВЦ дограма на MaistorPlus.com.

Защо ПВЦ дограма?

Ако се колебаете какъв вид дограма да изберете, вижте кои са някои от предимствата на ПВЦ дограмата:

 • Топлоизолация - ПВЦ дограмата има по-добри топлотехнически характеристики в сравнение с алуминиевата дограма;

 • Звукоизолация - редуциране на външните шумове и подобряване на акустиката в помещението;

 • Модерен дизайн, лесна поддръжка и почистване, по-ниска цена.

Вижте още: Дървена дограма - цени

Разходи за материали

ПРОФИЛ НА ДОГРАМАТА: той изгражда около 20% от прозореца. В зависимост от материала, от който са изработени, профилите са 3 вида - дървени, алуминиеви и ПВЦ. Цените на ПВЦ профилите варират в зависимост от тяхната дебелина, броя на камерите, цвета и производителя. Нека разгледаме всяка от изброените характеристики:

 • Камерите са една от типичните характеристики на ПВЦ профилите. Те представляват въздушни кухини между външната и вътрешната стена на профила. Броят на камерите е определящ за топло- и шумоизолационните качества на дограмата. Съответно имат значение и при формирането на цената. Най-разпространените модели на ПВЦ профили в България са: 2,3,4,5,6 или 7-камерните.

 • Дебелината на стените на ПВЦ профила определя неговата здравина, затова ще откриете профили с по-тънки стени на по-ниски цени.

 • Цветът също е фактор при определяне на цената на ПВЦ профилите. Най-евтин е стандартният бял цвят. Предлагат се и други варианти - сиви, имитиращи дървен материал и други. Оскъпяването на профила при дървесните имитации е между 68 лв и 93 лв.

 • На нашия пазар се предлагат ПВЦ профили от български и чуждестранни производители. Ще срещнете разнообразни мнения по темата кои са по-добри. Имайте предвид, че и тук е валидно правилото - “по-високата цена отговаря на по-високо качество”.

СТЪКЛОПАКЕТ, ОБКОВ И АКСЕСОАРИ

СТЪКЛОПАКЕТ: цената на вашата ПВЦ дограма се определя от няколко характеристики на стъклопакета. В зависимост от вида на стъклото, то може да е обикновено, матирано, с цветно, Ка-стъкло или със стъкло “четири сезона”. Дебелината на стъклото също е от значение. Стандартната дебелина на стъклопакета при ПВЦ дограмата е 24 мм. Но има и по-дебели, които са между 28 - 36 мм. Според броя на стъклата, стъклопакетът може да е еднослоен, двуслоен или трислоен. А въздушните камери между тях могат да бъдат запълнени с въздух или аргон.

ОБКОВЪТ също има много голямо значение за цената на ПВЦ дограмата. Под обков се имат предвид пантите, дръжките и механизмите за отваряне на прозорците и вратите. От него зависи издръжливостта и сигурността на вашата ПВЦ дограма, тъй като тези части са подложени на най-голямо натоварване. В зависимост от механизмите на обкова, дограмата може да се отваря хоризонтално, вертикално или при плъзгане.

АКСЕСОАРИТЕ са завършващите елементи от вашата ПВЦ дограма. По избор можете да добавите вътрешни или външни первази, козирки, комарници, щори, които обаче ще се отразят на крайната цена на ПВЦ дограмата.

Ориентировачни цени за ПВЦ дограма

Ще сравним цените на водещи производители на ПВЦ дограма в България за стандартен прозорец с едно фиксирано крило и едно отварящо се крило:

 • Размери:

ширина (от 40 до 500 см) - 200 см

височина (от 40 до 500 см) - 136 см

ширина на отварящото се крилото (от 42 до 90 см) - 70 см

 • според камерите на профила (бял, с обикновен стъклопакет и включен монтаж): 4 камерен: 250 лв. - 264.30 лв.; 5 камерен: 267лв. - 406 лв.; 6 и 7 камерен: 258.76 - 436 лв.;

 • според цвета: между 70 лв. - 90 лв. оскъпяване на профила при дървесна имитация;

 • според стъклопакета: за нискоемисийно стъкло си пригответе още около 14 лв. към горепосочените цени за ПВЦ дограма; а за високоемисийно - около 30 лв.;

 • обков: поставянето на механизъм за двуосово отваряне на крилото ще добави още около 15 - 20 лв. към цената на дограмата;

 • ПВЦ перваз (10см - 40см) - цена: 10.90 лв - 40 лв./кв.м.;

 • мрежа против насекоми - цена: 40 лв. - 75 лв.

 • транспорт и монтаж - около 50 лв - 70 лв., ако включите монтажа към поръчката на дограмата.

Вижте още: Алуминиева дограма - цени

МОНТАЖЪТ е най-важният момент при подновяването на вашата дограма. За да осигурите безопасност за вас и хората около вас, ви съветваме да се обърнете към професионалист, който да извърши демонтаж на старата дограма и монтаж на вашата нова ПВЦ дограма. Направете безплатна заявка за монтаж на ПВЦ дограма в MaistorPlus.com и сравнете цени от няколко майстори и фирми едновременно.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/200/pvc-dograma-ceni

Последвайте канала на

13451 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини