Иновативен продукт за пречистване на въздуха вече и в българския дом

Въздухът, който дишаме, е ритъмът на живота ни. В звуците на ежедневието търсим хармонията си с околния свят. И все по-често осъзнаваме, че ни липсва природата, където се чувстваме здрави и пълноценни. Не е нужно обаче да живеем в гората, за да си осигурим по-добро качество на живот и здравословна среда у дома.

Малко от нас познават невидимите врагове, които всеки миг изсмукват силите и здравето ни. Статистиките сочат, че въздухът в затворените помещения може да бъде до 50% по-токсичен от този на открито. В съвременния свят ние прекарваме 3-4 пъти повече от времето си на закрито с постоянен шум, отколкото преди 30 - 40 години. Рядко се сещаме, но поддържането на здравословна среда е невъзможно без да говорим за чист въздух и ограничаване на шума.

Решението е добре познато в европейската практика, а днес влиза вече и в българския дом. Немският гигант Knauf направи революция в производството на материали за интериора, създавайки гипсовите плоскости Cleaneo Akustic с иновативна структура, състав за пречистване на въздуха и звукопоглъщащи свойства.Иновативният продукт вече се разработва и на родна почва в завода Кнауф Марица (община Гълъбово). Българското производство по немска технология дава по-голяма достъпност на продукта, но същевременно и гаранция за качество. Навлизането на Cleaneo Akustic - гипсовите плоскости със специален примес от минерала зеолит - в строителната практика решава комплексно проблема със замърсения въздух и лошата акустика в помещенията. Дава оригинални дизайнерски решения и предлага лесен монтаж.

Коментари

 1. 2018.01.21 | 01:50
  Зеолитът излъчва естествена радиоактивност.
  1. 2018.01.21 | 01:50
   Хаха да наистина и се чудя на кой луд му е хрумнало да го използва за такива цели като вътрешни гипсови плоскости! Наистина този минерал притежава уникални пречистващи качества но има естествена радиоактивност и абсурд да живееш в стая облепена с такива плоскости отвътре!!
 2. 2018.01.02 | 17:05
  150-180 000 тона произвежда мината в Кошава. Къде е тая радиация и от там за къде пътува???
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съвети и препоръки

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет