Вижте за какво трябва да внимаваме, когато избираме електроуред

Всеки пети електроуред, проверен през миналата година, е показал едно или друго отклонение. Най-често то е свързано с липса на инструктаж, указания, както и сертификати, става ясно в рубриката "Георги Георгиев на твоя страна" по Нова телевизия.

Експертите съветват да купуваме електроуреди само от проверени търговци. Така ще се сдобием и с гаранция, която стои търговецът. При проверките на пазара контролните органи следят дали всеки уред има маркировка. Както и дали е придружен от инструкции на български език и данните на търговеца.

За да се ориентират по-лесно потребителите - до две години всички електроуреди ще са с нови етикети. Те ще се обозначават с нова енергийна скала от A до G.

В европейските домакинства има повече от 188 милиона уреда над 10 години. Сметките показват, че подмяната на стари телевизори с нови, например, води до спестяване на електроенергия с до 80 %, а замяната на неефективните хладилници и перални с нови в ЕС ще доведе до икономии в размер на 8000 GWh годишно.

Коментари

 1. 2018.04.15 | 13:59
  Пълни лъжи и измами! Нищо не спестяват, ламарините им са като от капачки на буркани, имат предвиден разпад. Всички стоки на пазара вече са пълен боклук! Гаранцията в БГ НЕ ВАЖИ! Казвам го от личен опит, многократен при това. Не си изхвърляйте старите уреди, ако са читави! Новот
 2. 2018.04.15 | 13:59
  Новите стоки са пълен боклук! Предвидени са да изкарат 3-4 год. максимум и дават фира, за да ви вземат отново парите за по-голям боклук. Превърнаха ни в консуматорско общество без мисъл в главата.
 3. 2018.04.15 | 13:58
  аз лично не усетих никаква разлика от новата пералня в сметката за ток , всичко това са измислици за баламурници.
 4. 2018.04.15 | 13:58
  То затова има 188 милиона над 10 години, защото като си смениш един уред, ставаш абонат да ти се разваля и да купуваш нов през 1 година. А икономията на ток е толкова мижава, че не се покрива от цената на уреда.
 5. 2018.04.05 | 15:58
  "замяната на неефективните хладилници и перални" не знам кое им е ефективното на новите ел. уреди но до преди 2 години имах пералня перла 05 и хладилник либхер на 20 години.Реших да ги сменя с нови.Сега за 2 години пералнята и хладилника бяха 2 пъти на ремонт.А това че са ефектив
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съвети и препоръки

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет