Прах и акари – как да ги ликвидираме

Пресметнато е, че в един апартамент от 150 кв. м. за 1 година се събират около 20 кг. прах. И ако съберете прахта из под дивана или леглото си и я погледнете под микроскоп, не просто ще ахнете, а направо ще занемеете. Там ще е пълно с частици от уличния смог, мръсотия, косми, пух и какво ли още не.

Но това не е всичко. За едно денонощие върху лигавиците на дихателните ни пътища полепват до 6 млрд. прашинки.

Затова до 80 % от защитните възможности на имунната ни система се похабяват за “обезвреждане” на вредните частици в прахта, която влиза в организма ни.

Натрупванията от прах са чудесна среда за живот и размножаване на плесени и акари. Средният размер на тези “домашни” микроорганизми е 0.2 мм., т.е. в точката на това изречение спокойно могат да си полегнат три акара.

Прочети повече ТУК.

Коментари

  1. 2017.06.25 | 00:07
    Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
  2. 2017.06.03 | 03:03
    Gospoda pisheshti i redaktori !! Stiga ste zamarsiavali EZIKA ni s ,,vashite chujditsi''!! Primer: Zaglavie: Kak da,,prezentirate'' apartamenta si za prodan - ami balgarskata duma e: predstavite. I samo tova da e.Edinstvenoto koeto iskate da demonstrirate e che znaete chujdi ezitsi.Neshtastnitsi!!!! Paisii Hilendarski kazva: ,,O,o,o nerazumnii i iurode,poradi shto se sramish da se narichash Bolgarin''
  3. 2017.05.26 | 09:23
    Айде най-после да добавите нещо ново по тази рубрика в сайта Ви.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Съвети и препоръки

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет