Галакси Инвестмънт Груп с мега проект върху 193 декара в София

Водещият инвеститор Галакси Инвестмънт Груп планира мега проект за жилищно строителство на мястото на бившия „Балканкар 6-ти септември“ в столицата. Това става възможно, след като компанията придоби внушителната площ от 193 дка след участие в търг.

Закупуването на площта от утвърдената инвестиционна компания представлява най-голямата сделка за терен в София за 2019 година. Мащабната архитектурна концепция предвижда изграждането на модерна смесена многофункционална площ с търговска зона, жилища и офиси. Бившата промишлена зона ще бъде трансформирана до неузнаваемост в район, който ще обогатява градското развитие като нов социален и културен катализатор.

Предстои да бъде разработен главния план и да се определят инвестициите в инфраструктурата. Новопридобитият терен е разположен в атрактивното пространство между бул. Никола Мушанов и ул. Житница, на границата на кварталите Красна поляна и Овча купел. Тази част от столицата е особено привлекателна, заради липсата на презастрояване. Мястото е много комуникативно, свързано по главна улична мрежа с Околовръстния път на София и основните офис центрове на града. Нова метростанция ще бъде разкрита, само на 500 метра от обекта, в началото на 2020 година.

„Щастливи сме, че успяхме, да придобием такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на мащабната ни идея. Ревитализирането на бивши индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на населението изпреварва разполагаемата земя за застрояване.“, коментира  управителят на компанията Константин Бояджиев. Той изтъкна, че Галакси Инвестмънт Груп има доказан успех с всички свои концепции, като специално бившите индустриални зони са добър ресурс за градско генериране и уплътняване. Спазването на естествения баланс между жилищна и паркова среда кореспондира с утвърдения стил на хармонично архитектурно планиране, характерен за ръководената от него компания. „Така създаваме за пространството микс от функции, които се превръщат в самостоятелен притегателен център за тази част на София.“, допълни Бояджиев.

Снимка @ проект "Royal Garden Пловдив“

Преустройството на подобни площи е ключов приоритет за компанията, която, освен че е най-големият собственик на 5-звездни хотели в България, доказа професионализма си с високото качество на проекта за жк „Отдих и култура“ в Пловдив. Сградите на компанията са с първокласен стандарт, съобразно глобалните тенденции в строителството, в хармония с градската среда, с привлекателен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения. В съчетание с разнообразието от възможности за развлечение и отдих, съвременните жилища, построени от Галакси Инвестмънт Груп, създават усещания за уют, сигурност и благоденствие на живущите.

За сделката:

Продавач на терена е Акрополис Риъл Естейт Б. В. – холандско дружество, собственост на Акрополис Груп УАБ, един от най-големите инвеститори в имоти в Литва, които приватизират бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 година. По това време, теренът се разчиства и са придвижени градоустройствени процедури. Създава се план, да се реализира търговски център с офиси и жилища, но през 2008 година е замразен. Единадесет години по-късно, Галакси Инвестмънт печели търга за сделката.

За Галакси Инвестмънт Груп:

Галакси Инвестмънт Груп е водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост – хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи. Стратегическите инвестиции на компанията са съобразени с ключовите фактори в динамичната бизнес среда и дългосрочните тенденции на пазара. Компанията е носител на редица награди от престижни национални и международни конкурси, сред които са и отличията за хотела InterContinental Sofia, в емблематичната сграда на пл. Народно събрание. Сред престижните глобални брандове, които навлязоха в страната, благодарение на Галакси Инвестмънт Груп, са и Barcelo в к.к. Слънчев бряг и Hilton в София. В Пловдив, най-голям е интересът към модерните „Офис Парк Пловдив“ – офис сграда от клас „А“ и жилищен комплекс “Royal Garden”, който отразява последните тенденции и изисквания за функционалност на пространството в дома.

(платено съобщение)

Коментари

 1. 2020.04.26 | 23:22
  Дядо ми, Бог да го прости, работише като "стругар" в завода 6-ти септември, много хубави пари е получавал, а продукцията е била са износ за Източна Европа и Близкия Изток. Лицемерито на Запада, дейно участавах в унищожаването на индустрията и икономиката на страните от бившия Източен блок, за да се настанят на техните пазари, да измучат ресурсите им, а населението им да превърнат в облсужващ персонал. България от индустриална държава я превърнаха в държава от Третия свят, държава на евтините услуги. От индустриарна зона, която е произвеждала технологична продукция за милярди, за два континента, сега ще бъде Бизен център с офиси на чужи фирми.
 2. 2020.05.17 | 02:11
  Отврат ! А стига бе, а стига, къде ще ги сложим всичките тези селяни !?
 3. 2020.05.21 | 20:08
  О, не бойте ся, туй няма да га бъде, щото колко капи ша опустеят до тогавъ, по като нема капи как ша действат безглавите.
 4. 2020.06.10 | 15:16
  пране на пари
 5. 2020.02.23 | 18:51

  Че моловете до момента са малко ли?

 6. 2020.02.20 | 21:14

  Пак презастрояване

 7. 2019.11.27 | 12:19

  Мутри

  1. 2019.12.06 | 19:04

   тъпак

 8. 2020.01.29 | 12:29

  И задръстванията в района какви ще станат?? някакъв ужас очаква София с това неконтолирано строителство навсякъде...

 9. 2020.02.20 | 21:12

  Нищо

 10. 2020.06.08 | 21:00
  Винпром Пещера и кой!
  1. 2020.07.12 | 02:38
   и на Делян маика му хаха
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Събития

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет