Могат ли хората да заживеят в гнезда?

  • 29 юни 2016 10:34

  • 13013
  • 5
Могат ли хората да заживеят в гнезда?
©

Могат ли хората да заживеят в гнезда? Да, могат, убедени са братята Саймън и Анди Пейн. Британци, израснали в Кения. Неподправени мечтатели, търсачи на приключения и страстни почитатели на природата. От около десетина години те преобръщат общоприетите представи за жилища, предаде БНТ.

Всичко започнало с желанието им да сбъдват детски мечти. В началото строели къщички за деца в клоните на дърветата. Но със строежа на къщичките, растяли и плановете им.

Двамата братя решили, че могат да сбъднат мечтите и на порасналите деца, и на онези, които искат да избягат от градските стереотипи. И започнали да строят луксозни къщи в клоните на дървета.

Оказало се, че желаещите да заживеят сред природата въобще не са малко. Това, което предлагат къщите на Саймън и Анди е лукс, който не вреди на природата. Не става въпрос за отшелничество, а за усамотение, обясняват братята. За това и къщите са снабдени с всичко, от което се нуждаят съврменните хора.

През годините Саймън и Анди сбъдвали всякакви мечти - на почитатели на Джеймс Бонд, Робин Худ и кого ли още не. Едно от най-големите им постижения, обаче, е „тихата къща". Малка дървена конструкция, която е изолирана от шума навън. Двамата братя, обаче, не са се уморили да мечтаят. Те не спират да преначертават концепциите за жилища. До две години ще появят и „гнездата" им. Колония от дървени къщи, издигнати на „кокили". Около 40 дървени постройки, изградени по подобие на птичите гнезда.

Ще бъдат построени в стара гора в Южна Англия. Нито една къща няма да е като останалите - точно както при гнездата. Но всички постройки заедно ще представляват едно цяло. Ще се допълват и ще засилват хармонията с природата, обясняват двамата братя. Гнездата ще бъдат разположени на подходяща височина, така че да не нараняват върховете на дървета. Дървените конструкции няма да пречат и на корените.

А какъв живот ще предлагат „гнездата"? Живот-мечта, катеторични са братята. Живот, както се казва, над нещата.

Снимки: blueforest.com

Последвайте канала на

Novini.bg
13013 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Бакъря

2016.07.20 | 09:48

3
"Могат ли хората да заживеят в гнезда?" За 25г. Хайдуккостовите четници,бишви и настоящи сатрапи на комунистическата власт превърнаха държавицата ни в кочина.Следователно - щом можем да живеем в кочина,защо да не можем да живеем и в гнезда.

2016.08.14 | 20:36

5
Преди 25 години всеки си имаше къща, вила, апартамент и кола. Беше РАЙ! Сега ни пробват да живеем по дърветата, щото къщите им трябват за бежанците! Капиш? От ЕС и кравария за България!
гнездо вика кукувица

2016.08.14 | 20:36

4
Ти явно отдавна си забравил какво беше преди 25 години. Или си бил от правоимащите
страничен наблюдател

2016.07.20 | 09:47

2
Би казал само това :Господ да убие Хайдуккосто и неговата чета,до девето коляно.Все има защо.

2016.07.20 | 09:47

1
Пробват да изземат на хората къщите и да ги пратят по дървята. А къщите стават за бежанците на меркел и сие.

Добави коментар

Водещи новини