Къщичка с уникален дизайн, изградена от картон (видео)

  • 08 юни 2016 18:02

  • 12899
  • 0
Къщичка с уникален дизайн, изградена от картон (видео)
© Wikkelhouse

Кой ли не мечтае за своя собствена къщичка, кацнала на любимото му място. Къщичка с уникален дизайн, която хем притежава всичко необходимо за един удобен дом, хем се отличава от всички останали постройки. И то основно заради строителния материал, от който е направена. Изградена е от картон. По специална технология, разбира се, предаде БНТ.

Най-напред се избира подходящо дърво. Отсича се. И в замяна се засаждат не едно, а няколко дървета. От отсеченото дърво се изработва висококачествен картон, който се увива около калъп с формата на малка спретната къщурка. Процесът се повтаря 24 пъти - тоест върху калъпа се нанасят 24 слоя картон. Холандските създатели на къщата твърдят, че лепилото между слоевете е „магическо". Формулата му е професионална тайна.

Следва вграждането на влагоустойчиво фолио и облицоването с дърво. После къщата се откарва до желаното място. А то може да е навсякъде - на поляната, край плажа, в офиса, на кораб, върху покрива, в градината...

Надеждна ли е къщата? Фактите говорят в нейна полза. Въглеродният й отпечатък е три пъти по-малък от този при традиционното строителство. Къщата има гаранция за здравина поне 50 години. Тя тежи шест тона и не се нуждае от специална основа. Разполагането й отнема един ден. Къщата е съставена от модули и лесно може да променя формата и размерите си. Един, два, пет или сто сегмента от метър и 20 сантиметра - изборът е на собственика.

Гъвкавите възможности важат и за вътрешния дизайн. За цветовете и съчетанията им ограничения няма. Картонената къща буквално изпълнява желанията на човека. Тя се адаптира спрямо нуждите му. Превръща се в офис, вила, място за усамотение, в класически дом, в място за забавление.

Картонената къща е родена в студиото на дизайнерите от Fiction Factory от Амстердам. В дърводелската им работилница се раждат идеи за устойчиво оформление на магазини, домове, офиси. Изработването на нестандартни и подходящи за всяко пространство мебели е ежедневие. Стандартът е един - оптимално и устойчиво използване на дървения материал.

А защо група дизайнери на вътрешни пространства са се нагърбили с производството на цели къщи? Защото можем - кратко и усмихнато обясняват те.

Последвайте канала на

Novini.bg
12899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини