Практични приложения на празни бутилки в градината

  • 15 декември 2015 11:05

  • 41325
  • 1
Практични приложения на празни бутилки в градината
©

Малко хитрост и креативност могат да ви спестят част от разходите за вашия двор. Вместо да купувате специални градински декорации и принадлежности, добра идея е да използвате празни бутилки. С тях бихте могли да сътворите прекрасни неща.

Предлагаме ви няколко интересни и практични идеи! В случай че все още не сте решили как ще изглежда вашата градина, обърнете съм към опитни специалисти по озеленяване като заявите вашия проект за двор още сега!

Контури на градински алеи от празни бутилки

Ако разполагате с голямо количество празни бутилки, добро приложение е да ги използвате като ограничители на алеите в градината. Оформете желаните пространства като забиете различни шишета в земята. Така можете да направите и лехи за магданоз, копър, репички, зелен лук и т.н.

Виж още: Уникални идеи за висящи столове

Саксии от бутилки

Можете да си направите практични и много оригинални саксии от празни бутилки. Придайте им подходяща форма, засадете в тях любими цветя или подправки и ги поставете в градината.

Добра идея е да ги окачите на дърво или стена. С тяхна помощ дори имате възможност да пренесете вашата градина в дома ви.

Вижте още: Как да превърнем празните бутилки в част от интериора на дома

Фенери от бутилки в градината

Гледката на градината е неповторима, осветена от множество мъждукащи фенери. Можете да изрежете шишета по различен начин, да сложите във всяко по една свещ и да ги закачите или поставите на няколко места във вашия двор.

Висящи вази от празни бутилки

Чудесна идея е да напълните празни шишета с малко вода и да поставите в тях красиви цветя, а след това с помощта на канап да ги закачите в градината. Ще получите много оригинална украса, подходяща за празник на открито.

Хранилки за птици от празни бутилки

Направете постамент от дъски и върху него обърнете бутилка, пълна със зърно, или пък направете дупки в самото шише, залепете чинийка за дъното му и го закачете на дърво.

Можете да използвате дори и само молив. Сложете няколко такива хранилки в градината. Птичките бързо ще привикнат с тях. Така вашият двор ще бъде озвучаван от приятно чуруликане и ще помогнете на животните да оцелеят през зимата.

Ако сте харесали тези идеи, но ви се налага да обновите цялостно вашия двор, в MaistorPlus ще намерите подходящите специалисти по озеленяване. Можете да сравните оферти и да видите коментари от предишни клиенти. Заявете вашия проект за градина още днес!

41325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Некоректен работодател!

2017.12.02 | 10:45

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини