Разкрасете трапезата със собственоръчно изрисувани салфетки

  • 24 ноември 2015 11:03

  • 26076
  • 0
Разкрасете трапезата със собственоръчно изрисувани салфетки
©

Били ли сте на парти, където най-силно впечатление ви е правило вниманието към детайла, което са проявили домакините? Замисляли ли сте се, че салфетките са елемент, който може да придаде изтънченост на вашата трапеза?

Ако написаното по-горе важи и за вас, вижте как лесно може да си направите стилно изрисувани салфетки. В случай че идеята ви допада, но ръчният труд не е за вас, може да оставите това в ръцете на професионалистите. А ако ви е необходима помощ и за някой ремонт из кухнята, доверете се на доказани специалисти.

За кои поводи са подходящи

Съвсем кратко казано - колоритните салфетки са подходящ акцент във всеки дом, за всеки случай, дори и без повод. С тях може да придадете празничност на ежедневната си трапеза, да отбележите някое събитие или да зарадвате гостите си. Най-хубавото е, че няма да са ви нужни нито много усилия, нито много средства. Трябват ви само желание, ентусиазъм и, разбира се, подходяща компания, която да оцени старанието ви.

Вижте още: Мебели от палети за по-красива и уютна тераса

Какво ви е необходимо

Важно е да отбележим, че тук не става дума за хартиени салфетки. Така проектът ви ще е не само колоритен, но и в крак със съвременните тенденции за рециклиране и опазване на околната среда. Ще са ви нужни:

* Едноцветни (в бяло или в друг цвят) салфетки от плат
* Боя за плат, устойчива на пране
* Четка за рисуване
* Картон
* Прозрачно фолио

Добре е да знаете, че ако разполагате с подходящ плат, може да ушиете салфетките си сами, а да не купувате нови. Така проектът ви ще бъде напълно еко.

Подготовка

Подберете броя, материята, формата и размера на салфетките си и ги пуснете в пералнята. Изсушете ги и ги изгладете, за да премахнете всякакви следи от прах и неравности, така че боята да се нанесе равномерно. Подгответе внимателно работното място. Пригответе си достатъчно голямо парче картон, така че дори да се развихрите с боите, да не изцапате наоколо. Най-добре би било, ако непосредствено преди рисуването облицовате картона с прозрачно фолио, така че да сте сигурни, че по салфетките няма да полепне прах.

Дайте воля на въображението си

След като сте се постарали с подготовката, сега е време да развихрите въображението си. Вземете друго парче картон и на подходящо отстояние нанесете малки части от боите, които сте си избрали. Така ще създадете своя собствена палитра. Сложете салфетката върху работния плот, изберете с кой цвят да започнете и дайте воля на въображението си. Най-лесният вариант е да си вземете по-широка четка за рисуване и да нанасяте семпли, но ефектни черти върху салфетката. Така дори тези от вас, които нямат талант на художник, ще успеят да постигнат прекрасни резултати.

Имайте предвид, че не е нужно да подбирате педантично движенията на четката по салфетката. Чарът на вашето произведение ще се състои именно в несъвършенството му.

Вижте още: Маса, гъвкава като акордеон - концепция, впечатляваща с мултифункционалност

Преди да ги сложите на масатаЩом боядисате своите красиви салфетки, е необходимо да оставите боята да изсъхне. Времетраенето зависи от боите, които сте избрали. Всички подобни материали си имат указание за употреба, прочетете го.

Повечето производители на текстилни бои препоръчват да изгладите и изперете изрисуваната материя, половин денонощие след като сте приключили с творческия процес. След като извадите салфетките си от пералнята, ги изгладете и ръчно изработените аксесоари за вашата трапеза са готови!

Надяваме се, че идеята ни за семпла, но ефектна декорация за трапезата ви е харесала. Тези елегантни салфетки могат да освежат ежедневието ви и да се превърнат в чудесен проект, който да споделите със семейството и приятелите си. Ако творческият процес не е за вас, но все пак искате да допълните атмосферата на масата, винаги може да потърсите професионалист в областта на текстилните услуги. В списъка на MaistorPlus ще откриете оценки от предишни проекти на изпълнителите. Ако не обичате да се лутате в изобилие от информация, можете просто да заявите своя проект безплатно и да получите най-добрите цени и условия за изпълнението на идеите си.

Последвайте канала на

26076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини