Аксесоари за барбекю – детайлите, които имат значение

  • 14 октомври 2015 09:37

  • 26703
  • 0
Аксесоари за барбекю – детайлите, които имат значение
©

Големият майсторлък обикновено се крие в малките неща, в детайлите, които правят дадено преживяване неповторимо. Да, включително кулинарните геройства.

Да приготвиш барбекю не е толкова лесно, колкото изглежда, но, при положение че сте се снабдили предварително с всичко необходимо като принадлежности и оборудване, начинанието ще излезе повече от успешно. А пък вие, в очите на вашите гости, ще изглеждате като утвърдени барбекю-специалисти. Особено ако в допълнение сте се погрижили и за приветливия външен вид на двора или градината, където ще ги посрещнете.

Какъв материал да използваме за шишчетата

Щом говорим за барбекю, очевидно разполагаме с някакъв вид грил за целта, независимо от неговите размери, както и с определен вид храна. Месо, зеленчуци, комбинация от двете - вие си решавате. Но какво правим след това? Разбира се, шишчета. Можете да използвате единични, двойни, дървени, метални, метални с дървена дръжка... Говори се, че всеки един от видовете, включително в зависимост от самото дърво, придава различен вкус на храната. Можете да изпробвате всички варианти и да проверите сами дали това е така.

Вижте още: Как да си направим поставка за вино от палети

Алангле или с коричка, без огън не става

За да се сдобиете лесно с постоянен и неугасващ огън, който да превърне шишчетата ви в шедьовър, са ви нужни специфични аксесоари за барбекю като кубчета за разпалване. Естествено, кибрит (който може да не е специален, но всъщност защо пък и да не е?!), дървени въглища и течност за разпалване. Това оборудване ще ви позволи да отделите по-малко време на трудоемката част от барбекю-празника и повече на по-занимателната му страна, а именно - консумацията.

Аксесоари за барбекю за професионалисти

Задължително присъствие сред аксесоарите за барбекю са приборите, с които месото и зеленчуците се обръщат, набождат, заливат с марината, мажат се с мазнина, защипват се, за да се издърпат от огъня. Не подценявайте удобството на тези инструменти, те значително ще подпомогнат кулинарните ви постижения.

Хитри приспособления за специфични приготовления

За щастие на изисканите кулинари на пазара вече съществува голямо разнообразие от аксесоари за барбекю, които улесняват най-разнообразните приложения на този вид готвене на открито. Така например, ако целта на приключението е получаването на приятно изпечена риба с хрупкава коричка, на помощ идват специалните скари за риба. В тях продуктът лесно се поставя, обработва и изважда от огъня.

С малка лопатка за барбекю пък изпичането на дребни морски дарове става несравнимо удобно и бързо. Без излишни нерви и с точно премерени движения се сдобивате за нула време с пълна купа с гриловани скариди например.

Добре изпечени чушчици за всички

Още една страхотна идея за почитателите на барбекюто. С тази тавичка на дупки от неръждаема стомана можете да напълните общо 36 чушки и да ги изпечете заедно. Зеленчуците стоят изправени през цялото време на готвенето и пълнежът им не може да бъде разсипан. Осигурете си голяма компания около огъня, за да сте сигурни, че ще се справите с това вкусно предизвикателство.

Все някога идва време за почистване

Семейството и/или гостите ви са добре нахранени, всички са във възторг от изпечените вкуснотии, но... никой не е в настроение да почисти след края на угощението. Обикновено начинаещите в барбекюто не се замислят за този момент и се сблъскват с грозната реалност неподготвени. Не бъдете като тях. Нищо не ви пречи да се сдобиете предварително с добри препарати и специални четки за почистване. Когато времето настъпи, ще се радвате, че ги притежавате. Аксесоарите за барбекю не са в помощ само при приготовленията, а и при поддръжката на самото барбекю.

Вижте още: Най-интересните идеи за закрито барбекю и лятна кухня

А ето и кой може да почисти вместо вас

В екстремни случаи, когато след целия ден на открито нямате абсолютно никакво желание за почистване, не падайте духом. Съвременните технологии не са само интернет и разработки на самоуправляеми или летящи автомобили. Има и роботи! Включително и такива, които с удоволствие ще се заемат със задачата да излъскат до блясък вашето барбекю. Отгоре на всичко малкият помощник прилежно ще ви информира със звуков сигнал, когато мисията е завършена.

Сигурни сме, че вече нямате търпение да излезете на двора и да се захванете с разпалването на барбекюто. За да направите пространството пред дома си не само приятно ухаещо, но и добре организирано, подайте безплатна заявка за ландшафтен дизайн в MaistorPlus. Ще получите оферти и конкурентни предложения, над които да помислите, ще можете да разгледате оставената обратна връзка от останалите потребители относно работата на регистрираните изпълнители и ще можете да вземете най-доброто за вас решение.

Последвайте канала на

26703 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини