Направи си сам разкошен плетен кош от дънки

  • 30 юли 2015 12:05

  • 29770
  • 0
Направи си сам разкошен плетен кош от дънки
©

Всички добре познаваме упражнението, при което инспектираме щателно съдържанието на гардеробите и скриновете, за да вземем решение какво от това, което виждаме вътре, ще продължим да носим.

Обичайната съдба на дрехите, които вече са ни омръзнали, омалели или са овехтели, е да се отървем по най-бързия начин от тях. Всъщност, при повече креативна мисъл, те могат да ни бъдат наистина полезни.

В следващите редове ще научите как да си направите сами разкошен плетен кош от дънки. А ако имате нужда от освежаване или ремонт на дома си, можете да се обърнете към специалисти по интериорен дизайн.

Какво да си набавим?


 

За да се радвате на красив плетен кош от дънки, са ви необходими следните материали и инструменти:

* няколко чифта стари дънки;
* ножица;
* шевна машина;
* кофа, която да ви служи като шаблон.

Вижте още: Направи си сам пуф от стари дънки

Как да си направите плетения кош от дънки

Предстои да се запознаете стъпка по стъпка с действията, които трябва да предприемете, за да си направите сами разкошен плетен кош от дънки. Запрятайте ръкави и да започваме!

Стъпка 1

Отрежете ленти от дънковия плат, с широчина около 2,5 см., и ги зашийте една по една към тесните им краища, докато получите много дълга "панделка".

Стъпка 2

Запазете си двайсетина ленти за основа на коша - може и повече или по-малко, зависи каква големина търсите. Първоначално започнете с 8 ленти, като ги завържете в центъра на възел. След това завързвате с възел единия край на панделката към центъра и започвате да "плетете". Минавате с панделката веднъж над лентите, веднъж под тях.

Вижте още: Доза оригинални идеи как да дадете втори шанс на остарели вещи

Стъпка 3

Продължете с плетенето, докато получите размера, който желаете за основа на вашия кош. От време на време издърпвайте лентите, за да сте уверени, че се получава стегнато. Вземете кофата, която ще играе роля на шаблон и я поставете с дъното нагоре. Върху нея сложете основата, която вече оплетохте за коша си. Продължете да плетете по стената. В зависимост от размера на шаблона, който използвате, може да се наложи да добавите допълнителни парчета плат.

Стъпка 4

След като приключите с плетенето, трябва да преминете към завършване ръба на коша. Това ще стане, като завържете оставащите краища на лентите на стегнати възли.

Стъпка 5

Още малко работа ви остава, вижда му се краят на това начинание! Трябва само да се погрижите за стърчащите парченца от лентите, като ги отрежете или напъхате навътре. Друг вариант е да ги зашиете или залепите.

Вижте още: Направете си сами килим във формата на лъвче

Вече си имате плетен кош от дънки!

Вече имате повод да почерпите за новия кош, който току що си направихте от старите си дънки. Решихте ли вече в коя стая ще го сложите? В случай че имате още идеи за дома си и ви е нужен професионален съвет, обърнете се към специалистите в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, опишете желанията си, сравнете оферти и отзиви от досегашни клиенти и наемета майстор, който отговаря на вашите изисквания.

29770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини