Направете си сами практична поставка за чаши от палети

Кухнята е частта от дома и вилата ни, нуждаеща се най-често от почистване и подреждане. Тенджери, тигани, чаши, чинии… Нареждаме всичко по шкафовете, а после трудно намираме това, което ни трябва в момента, и то е най-често под всичко друго.

Ето защо ви предлагаме едно чудесно решение на този проблем! А ако искате да направите дома си естетичен и функционален, не се колебайте да се свържете с опитни професионалисти още сега.

Каква е идеята?

При една по-малка кухня или на вилата можем да сътворим нещо, което да помогне за прегледното подреждане на посудата. Ще ви покажем идея, как чашите за кафе и чай може да са подредени, да са пред очите ви и всяка една да е лесно достъпна. При това много евтино, като материали, и може да го направите съвсем сами!

Виж още: Пролетно почистване на баня с домашни препарати

Защо да използваме палети?

Дървото е от най-добрите материали за изработване на всякакви вещи. То е основата и на нашата поставка за чаши. За да ни излезе много евтино или безплатно, ще използваме палети. В този случай дори и един на брой е достатъчен. Той е пригоден да издържа на големи тежести, поради което се прави от много качествена, здрава дървесина. И така, ако намерим счупен палет, изхвърлен като ненужен отпадък, то сме си осигурили безплатен материал за нашата поставка.

Нужни материали и инструменти

Необходима е само половината, до една четвърт част от палета. В този смисъл наистина излязъл от употреба материал ще ни е напълно достатъчен. Но това не е всичко. Нужни са още:

* метални куки;
* винтове за дърво;
* винтове с дюбели за стена;
* боя;
* четка;
* гъба;
* парче картон.

Стъпки в направата


Ето как да действате:

* Изрежете от здравата част на палета парче, което естетически и функционално да пасва на вашата кухня. Ако е много голямо, ще изглежда нелепо, ако е прекалено малко, няма да ви е полезно.

* Дървото от палета е грубо и необработено. Освен това може да е захабено и потъмняло. Затова с шкурка или шлайф машина трябва да се изглади. С грунд и байц ще получите крайния добър вид на дървото.

* От картона направете шаблон с буквите необходими за написване на думата „КАФЕ“, а с гъбата нанесете боя, за да се получи надписа. Така, ако желаете, ще отбележите уникалната функция на вашата поставка. Разбира се, думата може да е друга, а на практичната вещ бихте могли да закачите черпаци, тигани и други.

* С отвертка, бормашина, винтове, дюбели и малко сръчност, разбира се, закрепете куките за дървото, а цялата конструкция за стената.

Виж още: Направи си сам табло за легло от палети

Краен резултат


 

Вече може да се насладите на направената от вас поставка! На куките биха могли да се подредят чаши за кафе и чай, халби, тигани, малки тенджери, режещи и заточващи кухненски принадлежности. И няма нужда да ровите в шкафа! Кухнята е подредена, а всичко е пред очите ви!

Хареса ли ви тази практична и интересна идея? Ако планирате ремонт на кухня, не се колебайте да се свържете с опитни изпълнители. Можете да видите различни предложения и коментари от предишни клиенти. Заявката на интериорен проект става лесно и безплатно!

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Направи си сам

още

Анкета

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Бихте ли нощували в хотел-капсула?

Избрано от Интернет