Основа на градинска пейка

  • 26 декември 2014 13:49

  • 6906
  • 0
Основа на градинска пейка
©

Обратно към седалка на пейката

На следващия ден, когато сте починали добре, можете да се заемете с по-сложната част - подготовка на основата и сглобяването на готовите материали. За целта са ви необходими крепежни елементи - болтове, шайби и гайки.

Стъпка 1: Основа на пейката

Стабилната основа на градинската пейка се състои от две дървени крачета - от вътрешната и външната страна, монтирани между две опорни летви. Отрежете общо 12 крачета с размера на височината на пейката. Ако земята около дървото е неравна, отрежете крачетата малко по-дълги, за да можете да ги заровите в пръстта и да нивелирате пейката малко по-късно. След това премерете дължината на седалката, извадете около 7 см от нея и отрежете 12 опорни летви в този размер. Не забравяйте, че краят на летвите трябва да е скосен под 30 градуса, защото накрая за него ще се монтира предпазител и облегалка за краката при сядане.

Стъпка 2: Отбележете позицията на болтовете и пробийте дупки

Вземете летвата, която сте предвидили за външно дървено краче на пейката. С помощта на триъгълник измерете 5 см от края му и отбележете линия. На нея позиционирайте първата опорна летва. Направете същото и от другата страна. Крачето трябва да е застопорено между две опорни летви. Успоредно на него поставете второто краче. Застопорете летвите хубаво, така че да не се разместват при пробиването. Пригответе си бормашината и пробийте две вертикални дупки с диаметър около 9.5 мм през опорната летва и външното краче. След това пробийте още две дупки по диагонал през задната част на опорната летва и вътрешното краче.

Вижте още: Градинска пътека с плочи от естествен камък

Стъпка 3: Съединете елементите от основата

Пъхнете болтовете в дупките, които пробихте в предишната стъпка. Използвайте гаечен ключ, за да затегнете хубаво шайбите и гайките от другата страна на летвата. Повторете тези стъпки за останалите 5 крачета, необходими за основата на градинската пейка.

Стъпка 4: Сглобете основата със седалката

Изправете готовите крачета върху равна повърхност и ги застопорете с менгеме, за да стоят стабилно. Върху тях поставете сглобената седалка, като се стараете там, където летвите се срещат, да бъдат центрирани върху основата. Нагласете седалката така, че да не е на едно ниво с основата, нека бъде издадена с около 1.5 см по-напред. По този начин първо сглобете две съседни седящи части с три крачета (две от тях в краищата и едно по средата). Пробийте по 2 дупки във всяка летва от седящата част и в опорната греда на крачетата. Укрепете с винтове. Направете същото с двете противоположни седалки на тези, които току-що сглобихте.

Продължи към сглобяване на пейката

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/311/osnova-na-gradinska-pejka

Последвайте канала на

6906 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини