Обработка на дърво за пейка от палети

  • 26 ноември 2014 14:13

  • 14355
  • 0
Обработка на дърво за пейка от палети
©

Обратно към конструкция

Палетите се изработват от широколистна или иглолистна дървесина. Вариантите за обработка на дървото са много, но за повечето от тях е нужна опитната ръка на дърводелец. В случая ще ви покажем един от най-лесните, познати и разпространени методи, с които пейката ви ще придобие завършен вид.

Стъпка 1

Замажете неравните участъци с кит за дърво. Разнесете сместта равномерно, докато се получи заглаждане. Уверете се, че обработената повърхност е изсъхнала добре и преминете към следващата стъпка.

Стъпка 2

Шлайфане. За целта ви е нужно парче шкурка. Ако пък разполагате с електрическа пила, която да замени ръчния труд - още по-добре. Изгладете хубаво повърхността и почистете дървесния прах.

Вижте още: Как да си сглобите бързо легло от палети

Стъпка 3

Нанесете 2 ръце грунд за дърво. Тази стъпка е важна, тъй като ще осигури еднаква попиваемост на основата при боядисване. Ако смятате да държите пейката навън, добре е да използвате грунд с импрегниращ ефект и да защитите дървото от атмосферните влияния.

Стъпка 4

Боядисайте седалката и облегалката в предпочитан от вас цвят и ги оставете да изсъхнат поне едно денонощие. Използвайте среден размер четка с прав косъм, за да достигнете и покриете всички ъгълчета и по-малки детайли.

Продължи към скривалище и декорация

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/304/obrabotka-na-dyrvo-za-pejka-ot-paleti

Последвайте канала на

14355 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини