Градинска пътека с плочи от естествен камък

  • 01 октомври 2014 12:49

  • 12031
  • 0
Градинска пътека с плочи от естествен камък
©

В ландшафта пътеката се възприема като граница, която разделя зелените площи и има практична функция. Тя ви отвежда до входа на къщата или към задния двор, където можете удобно да се настаните в уюта на природата.

Вижте колко лесно бихте могли да си направите градинска пътека, използвайки естествени материали.

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

Необходими материали и инструменти:

  • Дъски или гъвкави кофражни лайсни

  • ПВЦ фолио

  • Гребло

  • Инструмент за трамбоване

  • Пясък и чакъл

  • Плочи от естествен камък

Стъпка 1

Подгответе пространството, през което ще минава градинската пътека. Изчистете го от камъни и бурени. Изравнете повърхността и оградете мястото с помощта на предварително сковани дъски или гъвкави кофражни лайсни.

Стъпка 2

Покрийте основата с градинско ПВЦ фолио, което можете да откриете в специализираните магазини. То се използва с цел да изолира почвата и да предотврати поникването на зелена растителност в този участък. Върху него сипете пясък и го разнесете с гребло.

Стъпка 3

Намокрете пясъка и се заемете с трамбоването на повърхността със специално предназначения инструмент. Водата и натискът ще уплътнят подложния пласт и той ще стане по-стегнат.

Стъпка 4

Започнете да подреждате плочите като хубаво ги притискате с ръце към основата. Можете да използвате естествен или изкуствен камък, с неравномерна форма и размер. Запълнете фугите между плочите с чакъл.

Вижте още: Креативна пътека от цимент в 6 стъпки

Ако имате друга по-сложна идея, която искате да осъществите във вашата градина, потърсете услугите на специализирани фирми за озеленяване и опитни градинари

Виж специалисти по озеленяване в България

Или пък опишете желанието си като публикувате безплатна заявка в уебсайта MaistorPlus.com. Платформата ви предоставя възможност да сравнявате оферти от няколко фирми едновременно и да се запознаете с работата на изпълнителите, преди да решите кого да наемете за вашия проект.

Източник на снимки: Goodshomedesign.com

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/244/gradinska-pyteka-s-plochi-ot-estestven-kamyk

Последвайте канала на

12031 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини