Как да създадем перфектното "хоум офис" пространство

  • 22 октомври 2021 14:10

  • 40176
  • 7
Как да създадем перфектното "хоум офис" пространство
©

Технологиите на 21ви век и всевъзможните платформи за дистанционна комуникация направиха осъществимо практикуването на все повече професии в домашни условия, а непредсказуемите темпове на глобалната епидемия неколкократно правят работата от вкъщи наложителна.

Това налага все по-осезаеми промени в спецификата на интериорните пространства, с оглед създаване на уютна и функционална офис зона в дома. 

Идеята за хоум офис се свързва с обособяване на уединено работно място у дома, в което да се помещават ключовите елементи на истинския офис, пресъздадени в компактна и вдъхновяваща концепция. В идеалния сценарий, това може да е отделно помещение от жилището като стая за гости, остъклен балкон или необитавана мансарда. На практика обаче, малко домакинства могат да се похвалят с такава излишна площ, която да се превърне в кабинет. В повечето случаи трябва да се мисли креативно, така че домашният офис да се интегрира в наличното пространство. 

Отделен работен кабинет

В зависимост от спецификата на професията, отделната работна зона може да е предназначена за провеждане на бизнес кореспонденция, творческа дейност, или пък задания, които изискват по-голяма степен на концентрация. Така че, ако разполагате с неизползвана жилищна площ, не се лишавайте от комфорта, който предлага отделното помещение. По този начин най-добре ще се абстрахирате от разсейващите фактори – децата, домашните любимци, постоянните ремонти на съседа. Ето и основните акценти, над които трябва да помислите:

Функционално и комфортно обзавеждане – Домашният офис трябва да пресъздава ползотворна работна среда. Това се постига с помощта на практични мебели и офис решения, които спомагат за по-качествена работа и доза вдъхновение. Имате на разположение цяла стая, така че може да синтезирате мебели с по-строго излъчване, близки до общоприетите за конвенционалния офис. Заложете на стилно бюро с достатъчна големина и височина и комфортен ергономичен офис стол, тъй като със сигурност ще прекарвате доста от времето си на него. Ако пространството позволява, бихте могли да обособите кът с удобно кресло, диван или фотьойл, който да има функцията на зона за релакс.  

Тематична декорация – Пресъздайте офис атмосфера  като използвате декоративни предмети с тематичен акцент – вдъхновяващи надписи и картини, абстрактни статуетки, декорация за бюро с минималистично скандинавско излъчване, ефектни глобуси и много други. Ролята на подобни предмети в домашния офис е всъщност много важна, тъй като тяхното послание ни въздейства на подсъзнателно ниво, създавайки настроение за приятна и ефективна работа.

Ред и чистота – Независимо от факта, че се намирате в собствения си дом, поддържането на ред и чистота в работния кабинет ще спомогне за повече концентрация и продуктивност в работата. Помислете за практични етажерки или рафтове, на които да поставите важните класьори и книги, както и шкаф за по-обемиста документация или техника. Осигурете достатъчно пространство на работното бюро, като инвестирате в кошници или кутии за съхранение. 

“Вградена” работна зона

Когато няма възможност за обособяване на домашния офис в отделно помещение, необходимо е да се помисли за начин той да стане част от по-големите стаи в дома. Най-често това е дневната, тъй като може да се ползват наличните мебели или пък да се организира отделно пространство в единият ѝ край, възможно по-далеч от вратата, за да не се разсейвате от постоянното влизане и излизане на останалите от семейството. 

Добре е да се възползвате от естествената светлина и да организирате работната зона в близост до прозореца. В случай, че организацията от мебели не позволява, може да създадете визуална проекция на офис пространството с помощта на окачен таван и осветители тип луни. Съчетанието на различни подови настилки в повечето всекидневни, както и разликите в нивото на пода също може да бъде визуален разделител. 

Обособяването на домашен офис може да стане и във всички преходни и некатегоризирани пространства от дома – коридори и антрета, под стълбищни пространства, функционални ниши и т.н. По този начин се създава допълнително помещение в жилището, без да се отнема от квадратурата на останалите. 

При избора на офис мебели е важно да се съобразите с цялостната интериорна линия на дома, както по отношение на материали, така и по отношение на материи, текстури и декорация.

Тенденцията за преминаване към работа от вкъщи ще продължи да се развива с още по-голяма сила през следващите няколко години и в съвсем близко бъдеще ще повлияе на традиционните концепции за проектиране на сгради. На videnоv.bg можете да откриете огромно разнообразие от решения за работа от вкъщи.

Novini.bg
40176 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Manolov

2023.06.26 | 21:10

7
Земеделски и индустриален инвестиционен кредит без такси Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на вашите различни проекти в търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 до 5 000 000 евро с опция за изплащане на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr), а също и 24 часа в денонощието чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 за ваше най-добро удовлетворение, очаквам с нетърпение да ви чета много скоро

2023.01.31 | 20:21

6
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 3399 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2022.12.23 | 23:38

5
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 1800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2022.11.25 | 00:13

4
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
Копейкин

2022.10.01 | 17:05

3
...е ром

2022.06.26 | 08:29

2
домашна канцелария !!!!! концлагер за всички ползващи чуждици !
Виденов

2022.04.06 | 07:54

1
Ниско качество на висока цена

Добави коментар

Водещи новини