Как да създадем перфектното "хоум офис" пространство

  • 22 октомври 2021 14:10

  • 41417
  • 10
Как да създадем перфектното "хоум офис" пространство
©

Технологиите на 21ви век и всевъзможните платформи за дистанционна комуникация направиха осъществимо практикуването на все повече професии в домашни условия, а непредсказуемите темпове на глобалната епидемия неколкократно правят работата от вкъщи наложителна.

Това налага все по-осезаеми промени в спецификата на интериорните пространства, с оглед създаване на уютна и функционална офис зона в дома. 

Идеята за хоум офис се свързва с обособяване на уединено работно място у дома, в което да се помещават ключовите елементи на истинския офис, пресъздадени в компактна и вдъхновяваща концепция. В идеалния сценарий, това може да е отделно помещение от жилището като стая за гости, остъклен балкон или необитавана мансарда. На практика обаче, малко домакинства могат да се похвалят с такава излишна площ, която да се превърне в кабинет. В повечето случаи трябва да се мисли креативно, така че домашният офис да се интегрира в наличното пространство. 

Отделен работен кабинет

В зависимост от спецификата на професията, отделната работна зона може да е предназначена за провеждане на бизнес кореспонденция, творческа дейност, или пък задания, които изискват по-голяма степен на концентрация. Така че, ако разполагате с неизползвана жилищна площ, не се лишавайте от комфорта, който предлага отделното помещение. По този начин най-добре ще се абстрахирате от разсейващите фактори – децата, домашните любимци, постоянните ремонти на съседа. Ето и основните акценти, над които трябва да помислите:

Функционално и комфортно обзавеждане – Домашният офис трябва да пресъздава ползотворна работна среда. Това се постига с помощта на практични мебели и офис решения, които спомагат за по-качествена работа и доза вдъхновение. Имате на разположение цяла стая, така че може да синтезирате мебели с по-строго излъчване, близки до общоприетите за конвенционалния офис. Заложете на стилно бюро с достатъчна големина и височина и комфортен ергономичен офис стол, тъй като със сигурност ще прекарвате доста от времето си на него. Ако пространството позволява, бихте могли да обособите кът с удобно кресло, диван или фотьойл, който да има функцията на зона за релакс.  

Тематична декорация – Пресъздайте офис атмосфера  като използвате декоративни предмети с тематичен акцент – вдъхновяващи надписи и картини, абстрактни статуетки, декорация за бюро с минималистично скандинавско излъчване, ефектни глобуси и много други. Ролята на подобни предмети в домашния офис е всъщност много важна, тъй като тяхното послание ни въздейства на подсъзнателно ниво, създавайки настроение за приятна и ефективна работа.

Ред и чистота – Независимо от факта, че се намирате в собствения си дом, поддържането на ред и чистота в работния кабинет ще спомогне за повече концентрация и продуктивност в работата. Помислете за практични етажерки или рафтове, на които да поставите важните класьори и книги, както и шкаф за по-обемиста документация или техника. Осигурете достатъчно пространство на работното бюро, като инвестирате в кошници или кутии за съхранение. 

“Вградена” работна зона

Когато няма възможност за обособяване на домашния офис в отделно помещение, необходимо е да се помисли за начин той да стане част от по-големите стаи в дома. Най-често това е дневната, тъй като може да се ползват наличните мебели или пък да се организира отделно пространство в единият ѝ край, възможно по-далеч от вратата, за да не се разсейвате от постоянното влизане и излизане на останалите от семейството. 

Добре е да се възползвате от естествената светлина и да организирате работната зона в близост до прозореца. В случай, че организацията от мебели не позволява, може да създадете визуална проекция на офис пространството с помощта на окачен таван и осветители тип луни. Съчетанието на различни подови настилки в повечето всекидневни, както и разликите в нивото на пода също може да бъде визуален разделител. 

Обособяването на домашен офис може да стане и във всички преходни и некатегоризирани пространства от дома – коридори и антрета, под стълбищни пространства, функционални ниши и т.н. По този начин се създава допълнително помещение в жилището, без да се отнема от квадратурата на останалите. 

При избора на офис мебели е важно да се съобразите с цялостната интериорна линия на дома, както по отношение на материали, така и по отношение на материи, текстури и декорация.

Тенденцията за преминаване към работа от вкъщи ще продължи да се развива с още по-голяма сила през следващите няколко години и в съвсем близко бъдеще ще повлияе на традиционните концепции за проектиране на сгради. На videnоv.bg можете да откриете огромно разнообразие от решения за работа от вкъщи.

Последвайте канала на

Novini.bg
41417 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Анонимен

2023.12.04 | 10:35

10
Е как бе дами като попеете на микрофона на български бизнесмен бацето веднага ще инвестира 5 хилядо лева ти ще си пееш той ще те снима и така ко се мъчиш, нали това ви е идеологията на жените ся от ко са срамувате?
Анонимен

2023.11.08 | 21:46

9
#разгонени майки бабее кажи как?
Копейкин

2022.10.01 | 17:05

3
...е ром
Емѝ...

2023.10.17 | 10:15

8
ЛЮЛЯК, ЩЕ ТИ ДУХАМ БЕЗПЛАТНО ДО ЖИВОТ...ЛЮБОВ МОЯ...ПЪЛНИ МИ АНАЛА..СЪС СПЕРМА...ЛЮБИМИ..
Manolov

2023.06.26 | 21:10

7
Земеделски и индустриален инвестиционен кредит без такси Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на вашите различни проекти в търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 до 5 000 000 евро с опция за изплащане на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr), а също и 24 часа в денонощието чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 за ваше най-добро удовлетворение, очаквам с нетърпение да ви чета много скоро

2023.01.31 | 20:21

6
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 3399 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2022.12.23 | 23:38

5
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 1800 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2022.11.25 | 00:13

4
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

2022.06.26 | 08:29

2
домашна канцелария !!!!! концлагер за всички ползващи чуждици !
Виденов

2022.04.06 | 07:54

1
Ниско качество на висока цена

Добави коментар

Водещи новини