Как да изберем най-подходящия тип спалня

  • 18 август 2021 12:35

  • 26313
  • 1
Как да изберем най-подходящия тип спалня
©

Спалнята е стаята у дома, в която се отдаваме на пълно спокойствие и почивка. В нея прекарваме около една трета от целия си съзнателен живот, макар и насън. Точно затова изборът на нова спалня е наистина важен.

Неподходящото легло може да доведе до схващания, умора и неспокоен сън. Здравословният и пълноценен сън от друга страна ще ви зареди с енергия и положително настроение през целия ден. Във време, когато прекарваме все повече време вкъщи, домашния уют се превръща в главна грижа за много домакинства. Ето защо е добре да обърнете внимание на различните типове спални, техните функционалности и детайли, както и с какво да се съобразите при техния избор.

Според размера на стаята

Цялостният размер на стаята е от значение при избора на спалня. Ако стаята е малка, голямо легло няма да стои добре. За истински пълноценна почивка ви е необходимо и достатъчно свободно пространство около леглото. Затова съобразете предварително най-удобния за вас размер спалня, който ще пасне и на големината на стаята ви.

Визия за позициониране на леглото в спалнята

Въпросът къде точно да поставите леглото в стаята може спокойно да си зададете още преди покупката. Понякога, въпреки че имате ясна представа, може да се окаже, че мястото е неподходящо и това да ви накара да се чувствате некомфортно. Ето защо разгледайте предварително различните варианти и определете най-доброто разположение на избрания от вас размер спалня спрямо пропорциите и големината на стаята за сън. 

Допълнително място за съхранение

При по-компактна стая или при недостиг на място за съхранение може да се спрете на спалня с вградена ракла. Този тип легла са снабдени с механизъм за повдигане, така че пространството под матрака да бъде използвано функционално. Традиционно в него може да съхранявате завивки, дрехи извън сезона или пък каквото друго решите, за да имате подредена и приветлива спалня.

Типове спални – характеристики и предимства

Различните типове спални имат своите характеристики и предимства, а и ще ви донесат различно усещане на стил и красота. Изберете най-подходящия за вас тип спрямо естетическите ви виждания и индивидуалните ви предпочитания.

Тапицирани спални

Тапицираните спални са изключително нежни и приятни на допир, защото са подплатени с меки материи, които придават на спалнята повече настроение и уют. За отличителния и впечатляващ външен вид на тапицираните спални се грижат напълно тапицираните табли за глава. Те ще ви осигурят не просто удобство при ползване, а и уникално преживяване всеки път, когато решите да се насладите на свободното си време в компанията им.

С толкова много различни форми и цветове, възможностите за избор на тапицирани спални са буквално неограничени. А разнообразието от материи и дамаски е наистина вдъхновяващо, и ще отговори на всеки стил.

Спални с дървени табли

Спалните с дървени табли ще ви подарят естествен чар и топла атмосфера в стаята за сън. С тях уютът се постига с лекота, защото дървото притежава силата да внася нотка изящност и стил. Дали ще изберете спалня с дървена табла с ретро излъчване или ще предпочетете модерен дизайн, зависи от цялостното интериорно решение на дома ви. Едно е сигурно, че с мебелите от естествените материали няма как да сгрешите, защото са удивително здрави и много привлекателни. 

Легла Приста

Характерно за този тип легла е, че заемат пълноценно ъгловото пространство, като по този начин пестят място. Те са чудесно решение за по-малки спални помещения, както и за тийнейджърски стаи или стаи за гости. Освен че са компактни, те са и много функционални. Механизмът за повдигане на матрака позволява ефективното използване на площта под него за съхранение на спални завивки, одеяла, възглавници и всичко, което искате да приберете.

Спални с метални рамки

Спалните с метални рамки имат едно безспорно предимство и то е тяхната издръжливост и надеждност. Те са проектирани да ви служат дълго във времето без риск от счупване, а металът е безопасен материал, който няма как да застраши здравето ви. Също така са по-леки от дървените, което ги прави подходящи за разместване, ако пожелаете да промените подредбата на интериора. Относно дизайна съществуват различни варианти, които ще паснат на всеки вкус и дом.

Спални боксспринг

Тапицираните спални боксспринг са едновременно практични и луксозни. Те са изработени от висококачествени материи и се отличават с масивна конструкция.

Боксспринг спалните са по-високи от стандартните за повече удобство и обикновено включват основа, два отделни матрака, а често и топ матрак за допълнителен комфорт и пълноценна почивка. Често разполагат и със система за съхранение, независимо дали е решена с две ракли или няколко практични чекмеджета. Някои модели са снабдени и с електрически механизъм, за да се разположите възможно най-удобно в свободното си време. Впечатляващи във всяко едно отношение, тапицираните спални боксспринг несъмнено ще внесат разкош и класа в най-личната стая в дома – спалнята.

Изборът на спалня е дългосрочно решение, от което зависи как ще се чувствате всекидневно. Най-важният ни съвет е да отделите достатъчно време за предварително проучване. Добър вариант е и да разгледате и пробвате на място моделите, които сте си набелязали, за да се уверите, че отговарят напълно на вашите изисквания. Не забравяйте, че пълноценният и качествен сън зависи и от правилния за вас матрак. Открийте най-подходящия тип спалня за вас и голямо разнообразие от матраци на атрактивни цени в онлайн магазина на Мебели Виденов или в някой от нашите магазини в България.           

Последвайте канала на

Novini.bg
26313 1

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.08.22 | 18:44

1
Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров

Добави коментар

Водещи новини