Най-важното, което трябва да знаете за КУХНИТЕ ПО ПРОЕКТ

  • 13 август 2021 14:15

  • 25119
  • 0
Най-важното, което трябва да знаете за КУХНИТЕ ПО ПРОЕКТ
©

Изборът на кухня е сериозно решение с дългосрочна инвестиция. Затова e изключително важно тя да отговаря на всичките ви изисквания.

Кухнята по индивидуален проект дава възможност за личен избор, а най-хубавото е, че ще оползотворите помещението по възможно най-добрия начин. В следващите редове ще откриете полезни съвети за създаването на мечтаната кухня.

Работен триъгълник

Работният триъгълник е пространството, което се образува между мивката, печката и хладилника. Функционалността на кухнята зависи до голяма степен от тази зона, затова създаването на работен триъгълник е основна стъпка при проектирането. Това са трите най-често използвани зони в кухнята и достъпът до тях трябва да бъде максимално улеснен. В следващите редове ще видим какви са различните видове кухни и как е най-добре да се разположи работния триъгълник.

Формата на кухнята по проект до голяма степен зависи от размерите на помещението, разположението на прозорците, вътрешните ъгли, тръби, контакти и други специфики. Нашата препоръка е да не подчинявате разпределението на шкафовете на електро инсталациите и тръбите, а да я направите така, както ви харесва. Това е дългосрочна инвестиция, за която си заслужава да положите повече усилия. До каква степен ще се впуснете в ремонтни дейности и преустройства на дома, зависи изцяло от вас.

Най-често срещаните типове кухня са: права (едноредова), права с остров (двуредова) и Г-образна.

Права кухня или едноредова, означава, че е само от един ред шкафове, без ъгли и чупки. Това разбира се не изключва да има втори ред отгоре. За работния кът при тази форма, има едно основно правило – мивката да бъде между хладилника и печката. Ако все пак не успеете да ги разделите, оставете повече пространство между тях за приготвяне на храна.

Права кухня с остров или двуредова, означава, че срещу един ред шкафове ще поставите още един. Дали ще бъде тип остров в средата или плътно до стената зависи от вас и размерите на стаята. При тази форма може да разделите зоните така, че една от тях да бъде срещу другите две. При условие, че разполагате с достатъчно разстояние между печката и хладилника, може да се направи изключение и ги поставите от едната страна, а мивката срещу тях.

При Г-образната кухня шкафовете са разпределени на две съседни стени. Това е чудесно решение за по-компактните помещения, където усвояването на пространството е  изключително важно. При тази форма разпределението на трите основни зони е доста по-лесно, защото ъгъла предразполага да са по-близо една до друга. В случай, че помещението е по-голямо, може да създадете и остров, който да използвате като място на приготвяне на храната и съхранение. Освен това, ще получите и удобен бар, където да може да настаните приятна компания за дълги разговори.

Размери и материали

Освен размерите на помещението, трябва да вземете предвид и размерите на електроуредите. Печката, хладилника, миялната машина и каквото друго прецените, че искате да разположите в кухнята. Нашата препоръка е да се доверите на професионалистите, тъй като понякога и няколко милиметра могат да бъдат от голямо значение. Също така помислете и за мястото на по-малките електрически уреди, които използвате често и няма да съхранявате в шкафовете.

Най-често срещаните ламинирани плоскости, които се използват при производството на мебели са МДФ и ПДЧ. И двата материала имат своите предимства и особености. Ако търсите бюджетно решение за обзавеждане изберете ПДЧ, но ако предпочитате по-луксозна визия на кухнята заложете на МДФ. Разбира се винаги може да се съчетаят и това е доста срещан подход, за да се постигне и качество и добра цена на кухнята по проект.

Дизайн

При проектирането на дизайна има няколко хитрини, които може да използвате, за да създадете идеалната кухня за вашия дом. За по-компактните помещения е препоръчително да изберете светли цветове, за да създадете усещане за повече пространство.

С гланцирани повърхности може да компенсирате липсата на достатъчно естествена светлина. Но не пренебрегвайте силата на осветителните тела в кухнята, с тях може да получите повече дълбочина в помещението. Изберете дизайн с повече отворени рафтове и ниши, за да допълните усещането за простор.

Помислете добре и за цветовете, все пак това си е вашата кухня мечта и може да бъде каквато пожелаете. Дървесните декори са изключително приятни, създават усещане за близост с природата и се съчетават чудесно с всички останали цветове. Топлите и студените нюанси могат да променят температурата на помещението. Например, ако кухнята ви е със северно изложение е препоръчително да изберете по-топли цветове, за да компенсирате липсата на топлина.

Изискванията към съвременната кухня са много, но най-важното е да бъде направена по ваш вкус, дори, ако това означава да нарушите някои правила. Разбира се, проектирането и изпълнението на кухнята трябва да са перфектни, затова изберете сигурен партньор в това начинание.

В Мебели ВиденовМебели ВиденовМебели Виденов е търговка марка с над 30 годишна история, собственост на „Виденов Груп“ ООД ще откриете богато разнообразие от предложения, а запазването за консултация с проектант става бързо и лесно онлайн – тук. След като уточните как си представяте вашата нова кухня по проект, екип от професионалисти ще вземат лично всички необходими размери. Ще получите и 3D визуализация, за да видите как ще изглежда вашата нова кухня. Изработката на самата кухня отнема около 30-40 дни, в зависимост от материалите, които сте избрали. Мебели ВиденовМебели ВиденовМебели Виденов е търговка марка с над 30 годишна история, собственост на „Виденов Груп“ ООД предлага и услуга монтаж, което за голям проект като кухнята е силно препоръчително да се изпълни от професионалисти.

Вече имате достатъчно информация за това какво ви предстои по пътя към идеалната кухня по проект. Време е да направите първата крачка и да почерпите вдъхновение и страхотни идеи от Мебели Виденов.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
25119 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини