Перфектен резултат след реновиране на кухненските шкафове

  • 22 януари 2016 15:03

  • 21581
  • 1
Перфектен резултат след реновиране на кухненските шкафове
©

С въображение и внимание към всеки елемент, ремонтът на кухнята може напълно да я преобрази и да й вдъхне нов живот. Независимо дали ще промените подовата настилка, осветлението или цветовата гама, всяка идея е добре дошла особено през пролетта.

Ако пък сте решили да реновирате кухненските шкафове, тези няколко начина да го направите ще ви спестят много време и излишни интериорни рискове. В случай, че на вашата кухня й предстои цялостно предекориране, ви препоръчваме да потърсите помощ от специалист. Просто направете безплатна заявка при нас и разгледайте различни оферти според вашия вкус и бюджет.

Пълна промяна на кухненския модул

Най-сигурният начин да освежите най-важната стая в дома е като смените кухненския модул. Макар това да изисква по-голяма инвестиция, тя със сигурност ще си струва, ако крайният резултат е вашата кухня-мечта. За да не бъде кухнята ви прекалено еднообразна обаче, създайте интересен контраст между стените, пода и модула. За по-тъмни помещения, в които няма достатъчно естествена светлина, е по-добре да заложите на по-светли кухненски шкафове. Те ще разширят оптически пространството и ще го освежат. Ако пък кухнята ви е просторна и светла, можете спокойно да експериментирате с по-тъмни и наситени цветове като червено, кафяво, а защо не и черно?Виж още: Кухня от бъдещето: Artematica Vitrum

И тъй като само добрият вкус понякога не е достатъчен, уверете се, че избраният модел пасва на помещението и кухненските пособия, които използвате. Не би било никак приятно да се окаже, че чиниите не се побират в шкафовете ви или че няма място за повече от един човек в кухнята, нали? За да избегнете подобна ситуация, можете да направите кухненския си модул по поръчка, така че да бъде изцяло съобразен с особеностите на конкретно вашето помещение.

Вратите на шкафовете могат да направят чудеса

Първото впечатление често е най-важно, затова ако сте решили да смените само вратите на кухненските шкафове, бъдете внимателни при избора им. Този вариант ще ви спести много средства, но и той крие своите особености. Дървото, като материал, никога не излиза от мода, но изисква по-внимателна поддръжка, защото прекомерната влага не е негов съюзник. Друг вариант е да заложите на МДФ (дървесно-влакнести плоскости), който е за предпочинате пред ПДЧ по ред причини. Първо е неподатлив на влага, има по-голяма здравина, по-гладка повърхност и е устойчив на огъване. Освен това, за слепване на дървесните частици се използва лигнин и парафин, което го прави и екологичен. Недостатъкът му е по-високата цена, която обаче е оправдана, заради издръжливостта му.

По-евтин вариант са вратите от ПДЧ. Те обаче не са подходящи за помещения с висока влажност, както и не подлежат на релефна обработка. Подобно на МДФ обаче, ПДЧ е материал с висока издръжливост и е изключително лесен за почистване. Ниската му цена, както и по-голямото разнообразие от цветове, в сравнение с МДФ, го правят един от най-предпочитаните варианти за изработка на съвременни кухенски шкафове.

Не подценявайте значението на куненския плот

Кухненският плот може да бъде изработен от най-различни видове материали-дървесина, камък, неръждаема стомана, стъкло и какво ли още не. Всеки от тези материали има своите предимства и недостатъци, но здравината и лесното им почистване са основните критерии, за които да следите. Стъкленият плот например е изключително лесен за почистване и неподатлив на надраскване, но за сметка на това може да се спука. При този от неръждаема стомана няма да имате този проблем, но при почистване с абразивни материали може да се надраска. Кухненският плот от естествен камък е изключително издръжлив на всякакви влияния, но пък е много тежък и значително по-скъп. В крайна сметка правилният отговор зависи от особеностите на шкафовете и помещението, затова препоръчваме да се консултрате със специалист преди да вземете решение.

Виж още: Тенденции за обзавеждане на кухни през 2015

Негово величество–цветът

Един от най-лесните начини да прeмените кухнята си е като пребоядисате шкафовете й. Изборът на цвят, разбира се, трябва да бъде съобразен с останалите елементи като пода, стените и осветлението, както ви разказахме в началото. След като демонтирате шкафовете, идва ред на почистването и шлифоването им. Препоръчително е преди да ги боядисате, да ги грундирате за по-добра защита от надраскване на повърхността. Важно е при боядисването им да движите четката в една и съща посока, както и да използвате висококачествена боя. За по-бърз и лесен резултат боядисвайте с компресор, вместо с добрата стара четка.

Големият ефект на малките детайли

Не подценявайте ролята на различните декорации и дребни елементи, които отличават вашата кухня. За да внесете нискобюджетна промяна в нея, просто сменете дръжките на кухненските шкафове или декорирайте откритите пространства като рафтовете например. Вместо чаши и други прибори, върху тях можете да поставите бурканчета със свежи подправки или практични кухненски джаджи. Цветята винаги са умело решение и внасят неповторима свежест!

Виж още: Как да направим уникални бурканчета за подправки

Провокирайте креативността си и обновете кухненските шкафове още тази пролет, за да впечатлите приятно гостите си. Обикновено високите цели изискват и висококвалифицирана помощ, затова направете безплатна заявка в MaistorPlus и се уверете сами, че ремонтът на кухнята може да освежи цялото ви жилище!

21581 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Некоректен работодател!

2016.04.27 | 11:45

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини