Българите в Одрин изядоха баклавата на местните

  • 05 октомври 2023 14:07

  • 3462
  • 2
Българите в Одрин изядоха баклавата на местните
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

„Българите заемат 80% от консумацията на десерти, предимно баклава в Одрин“. Това обяви председателят на браншовата организация на търговците и занаятчиите в Одрин Кемал Чингоз, пише Флагман бг.

„Българите купуват много големи количества баклава и не си тръгват, без да изпият по кафе“, отбеляза собственикът на местна сладкарница Берат Каплан.

Освен десерти нашенци пръскат големи суми и за козметични продукти - над 50 %. Заради емигрантския отлив натоварването по граничните пунктове е отслабнало, именно това е и причината за туристическия наплив от България към Одрин.

Луди за шопинг: Наплив от българи на пазара в Одрин, купуват всичко - от игла до конец

„Бизнесът върви добре, след емигрантския отлив започнаха да идват много наши гръцки и български клиенти, те представляват около 70-80% от клиентелата ни. Когато ги няма, търговията е слаба“, допълни Каплан.

„Когато идват в Одрин, българите харчат между 1000 и 1500 лева за ден. Не разполагам със статистически данни, но това отчитат търговците в града“, отбеляза Чингоз и допълни, че бизнесите трябва да бъдат разумни с цените, защото не бива да губят българската клиентела. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.05 | 15:17

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.10.05 | 14:21

1
Защото сме си прост народ , като не виждали храна

Добави коментар

Водещи новини