„Кървавото езеро” край с. Елшица: опасна атракция

  • 23 май 2023 14:08

  • 27178
  • 3
„Кървавото езеро” край с. Елшица: опасна атракция
© YouTube/The paradise of Bulgaria
Слушай новината Слушай новината

„Червеното езеро”, по-известно като „Кървавото езеро”, набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Красиви и същевременно зловещи кадри удивяват все повече туристи край пазарджишкото село Елшица, където се намира. Но, колкото и да е красива атракцията, тя всъщност се оказа изключително опасна, пише "Нова телевизия".

„Откакто езерото стана атракция, има непрекъснато хора, които искат да го видят. Тъй като имотът, в който се намира то, не е общинска собственост, сме опитали да ограничим достъпа с табели, които предупреждават, че мястото не е никак безопасно”, подчерта кметът на Елшица Митко Кочев. Той апелира хората да не посещават езерото, което не е феномен.

Трите най-зловещи места в България

„Червеното езеро” е опасен замърсител. „Тази вода съдържа тежки метали, основно - желязо, манган, никел и мед. Цветът се получава от железните и мангановите йони. При пряко съприкосновение с водната повърхност, тя може да причини изгаряния по тялото. Рискът за здравето е висок”, предупреди гл. инспектор в РИОСВ-Пазарджик инж. Трендафил Велов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
27178 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...

2023.05.23 | 14:10

1
Гъзът ми има същия цвят, след игра със вибратора:)

2023.05.23 | 23:48

3

2023.05.23 | 14:52

2
Ами отивай да си лекуваш хемороидите, че иначе ще заприличаш на Мара отварачката, така възпален.

Добави коментар

Водещи новини