Приходите от туризъм в Египет са скочили с над 25 процента през втората половина на 2022 година

  • 07 май 2023 17:02

  • 837
  • 0
Приходите от туризъм в Египет са скочили с над 25 процента през втората половина на 2022 година
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Приходите от туризъм в Египет са достигнали 7,8 милиарда долара през втората половина на 2022 година, което е увеличение с 25,7 процента на годишна база, съобщи Националната банка на Египет, цитирана от БТА.

Броят на туристите е нараснал с 33 процента за първото тримесечие на 2023 година. Целта на египетските власти е петнадесет милиона души да посетят страната през настоящата година, заяви изпълнителният директор на Борда за промотиране на туризма Амр ел Кади в интервю за Си Ен Би Си Арабия.

За половин година: 85% увеличение на туристите в Египет

По-рано министърът на туризма и на паметниците на културата на Египет Ахмед Иса обяви национална стратегия, която предвижда броят на туристите да достигне тридесет милиона годишно до 2028 година. По думите му нейното изпълнение се опира на три основни стълба - развитие на туристическите услуги, подкрепа на авиационния сектор и подобряване на инвестиционния климат. 

Една от мерките за постигане на амбициозната цел е въвеждането на възможност при определени условия китайските, индийските, израелските, иранските и част от турските граждани да получават визи при пристигането си в Египет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини