Три дестинации, за които да стегнеш куфарите тази пролет

  • 02 април 2023 17:00

  • 3947
  • 1
Три дестинации, за които да стегнеш куфарите тази пролет
© Instagram
Слушай новината Слушай новината

Дойде сезонът на любимите ни пътувания и ние стягаме багажа с огромно нетърпение. Знаем, че и на теб ти се приключенства, затова подреждаме най-ексклузивните пролетни дестинации за 2023 г. и те съветваме – не се бави! Човек е човек само когато е на път, припомня каналът Vbox7.

Ето ги и тях:

Петте български събития през годината, които не трябва да изпускаш

Лима, Перу

Перу и неговата столица Лима бяха обявени за най-добрата травъл дестинация за 2023 г. от Lonely Planet. Лима е разположена в алувиалната долина на историческата река Римак, на пустинния и висок тихоокеански перуански бряг. Дом на близо 9 милиона жители, градът ще те очарова със стандартните музеи, галерии и кулинарни изкушения. Съветваме те да посетиш Плаза Майор – широк площад, който е историческият център на Лима и най-логичната отправна точка за разглеждане на забележителности. Не пропускай още църквата с катакомбите Конвенто де Сан Франциско, Катедралата на Лима, кварталът Miraflores, Museo de la Nacion и Пирамидовият храм на Huaca Pucllana.

Умбрия, Италия

Област Умбрия в Италия е наричана още малката сестра на Тоскана. Това е една от най-красивите области на Ботуша –  история, природа, вино, кухня, тук всичко е събрано в едно. Умбрия е територията в Италия с най-много запазени замъци от средновековието, а жителите й се славят със своето гостоприемство. Кухнята пък е една от най-добрите в цялата страна. Очаква те угощение с глиганско, еленско, невероятно направените домашни дивечови салами, разкошно вино и какво ли още не. Умбрия е с най-много добив на кафяв вид трюфел и тук повечето от ястията използват аромат от трюфели. Една от най-известните пасти е „Pasta alla Norcina“. 

Фукуока, Япония

Думата „фукуока“ се превежда като „щастлив хълм“. Фукуока е едно от най-големите пристанища в страната и най-голямото в югозападната част на Япония. През последните години властите активно развиват туризма, затова тук буквално  идват хиляди туристи. Най-удобното време за посещение на острова е периодът от октомври до февруари, защото по това време изненади под формата на тайфуни липсват. Някои от по-известните забележителности са – най-старият будистки храм Схофуку, където се правят големи церемонии за чай, руините на замъка Фукуока и парк Maizuru, канала „Град Хаката“ и кулата Пу Куок.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3947 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.02 | 17:30

1
Те мизерниците тук едва събират да стигнат до китен , вие ги пращате в япония ще се изгубят още на терминала в софия

Добави коментар

Водещи новини