Коледно-новогодишен базар бе открит за първи път в Момчилград

  • 12 декември 2022 15:07

  • 611
  • 1
Коледно-новогодишен базар бе открит за първи път в Момчилград
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Коледно-новогодишен базар от днес е допълнението към празничния дух в Момчилград в навечерието на едни от най-светлите християнски празници. Той се провежда за първи път в родопския град, а идеята му е освен да допринесе за по-голямата празничност на градската среда и да се подпомогне местния бизнес, чрез популяризиране на дейността му, предлагайки продукцията директно на потребителите, а не чрез търговските мрежи.

В няколкото дървени къщички в центъра на Момчилград се предлагат ръчно изработени печива, месни продукти, сувенири и други видове продукти. Част от базара е и шатра на Българския Червен кръст, в която общинската и младежка структури с благотворителен базар събират средства за деца и възрастни в риск.

Откриха най-големият леден парк на Балканите

Един от първите посетители на Коледно-новогодишния базар бе и кметът на Момчилград Илкнур Кязим. „Ние сме хора, които ценят своите културни ценности и искаме всички празници, независимо дали е Байрам, Великден, Коледа или Нова година, да бъдат предавани от поколение на поколение“, коментира пред БТА кметът на родопския град. 

Допълнение към базара е и празничната украса в целия град, сред която и елхата, чиито светлини бяха запалени само преди дни. Общинското ръководство е предвидило и Новогодишна програма на 30 и 31 декември, като в навечерието на 2023г. ще очаква жители и гости пред дървените къщички, за да посрещнат заедно с музика и чаша вино новата година.

„Покрай пандемията от коронавирус разбрахме, че няма нищо по-ценно от здравето. Нека да си пожелаем здраве, много успехи и нека вече всички тези кризи, които ни съпътстват от няколко години да останат зад гърба ни“, пожела кметът на Момчилград Илкнур Кязим.

Мая Йорданова
611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.12 | 23:53

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ПОЧТИ 1000 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини