Пет късметлийски места по света, които да посетите

  • 28 октомври 2022 13:05

  • 3823
  • 1
Пет късметлийски места по света, които да посетите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В статията ще ви представим пет места по света, за които се носят легенди, че са най-късметлийските на Земята. А дори и да не сте суеверни и да не вярвате в подобни легенди, пътуването до ново място винаги носи щастие и нови емоции, което не е за пропускане.

Ето и списъка: 

Сан Диего, Калифорния

Градът започва да се смята за най-късметлийския в САЩ, след като се оказва, че в него има най-малко удари от мълнии, смъртни случаи заради падащи предмети и най-много печеливши в лотарийни игри. А и е някак си почти невероятно да се почувстваш нещастен и карък, когато целогодишно се радваш на лъчите на слънцето и пясъчните плажове.

Фонтан ди Треви – Рим, Италия

Фонтанът на богатството в Сингапур и още от най-уникалните фонтани в света

Фонтанът е сред най-прочутите с красотата и изяществото си фонтани по целия свят. Датира от древни римски времена и е използван като водоизточник на града. Ежедневно във фонтана се хвърлят монети, чиято обща стойност наброява 3 000 евро. Легендата твърди, че една хвърлена монета във фонтана ще осигури завръщане в Рим. Всяка вечер монетите от фонтана се събират и са даряват за благотворителност. Кражбата на хвърлените от посетители монети е престъпление.

Спрингфийлд, Илинойс - гробницата на Линкълн

Искали ли сте някога да натриете носа на някой президент? Ето го и вашият шанс на три часа път от Чикаго. Поверието гласи, че ако потъркате носа на Линкълн, това ще ви донесе късмет.

Корк, Ирландия - Бларни Стоун

В близост до селцето Бларни в Ирландия, на около 8 км северозападно от малкия град Корк, се намира замъкът Бларни. В горната му част е разположен Камъкът на красноречието, по-известен като Бларни Стоун. Смята се, че всеки, който го целуне, ще бъде надарен с дар слово или умение за ласкателства.Милиони туристи, включително световни държавници, литературни гиганти, както и легенди на киното, са изкачили тези стъпала, за да целунат камъка и да получат дара на красноречието.

„Il Porcellino“ - Флоренция, Италия

Перлата в короната на Флоренция разбира се е катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ или Дева Мария с цветето – първото място, към което всички туристи се отправят. На няма и пет минутки от там или на около петдесет метра западно от Площад Синьорията (Piazza della Signoria) се намира едно малко пазарче, на което е разположен малък фонтан, представляващ бронзова статуя на прасе. Флорентинците го наричат галено Прасчо/Il Porcellino/, но това всъщност си е статуя на съвсем пораснал глиган. За да ти донесе късмет, трябва да се потъркша зурлата на глигана. Но това не е достатъчно. Пълната процедура за получаване на добра поличба включва да се постави монета в устата му. А след като потъркате зурлата: ако монетата падне и не излезе извън решетката, където пада водата  – това ще ви донесе късмет. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3823 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.28 | 17:24

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини