Мотоциклет "Харли Дейвидсън" на Джони Холидей беше продаден за рекордна сума на търг

  • 20 март 2022 15:43

  • 15931
  • 0
Мотоциклет "Харли Дейвидсън" на Джони Холидей беше продаден за рекордна сума на търг
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Легендарният мотоциклет "Харли Дейвидсън", наречен "Laura Eyes", на френския рокаджия Джони Холидей беше продаден за 470 840 евро на изложението Ретромобил в Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Сумата е рекордна за следвоенен мотоциклет, отбелязват от аукционната къща "Аркюриал".

С първоначална оценка между 50 000 и 250 000 евро, мотоциклетът стана обект на десетминутна битка между участниците в петъчния търг, преди да бъде продаден за 470 840 евро на анонимен купувач.

Моделът Softail Heritage 1340, който Джони Холидей кара по време на пътешествие в САЩ през 1990 г., "възкръсна" за нов живот във Франция след пълна трансформация от оранжево и черно в електриково синьо.

Предоставен на Холидей от шефа на "Юнивърсъл мюзик" Паскал Негр и преименуван в чест на дъщерята на рокаджията Лора, мотоциклетът е механичната звезда на видеоклипа от 1995 г. "I can't stop wanting you" от албума "Rough Town". През 1998 г. возилото излиза заедно с него на "Стад дьо Франс" за антологичен концерт.

Картина на Рене Магрит беше продадена за рекордните 79,7 милиона щатски долара на търг

Непосредствено преди шоуто мотоциклетът е подарен на френски фен, избран чрез конкурс, организиран от Джони Холидей и звукозаписната му компания. Щастливецът получава правото да го пази 23 години.

Продавачът се е съгласил да дари 20 процента от сумата на асоциацията "Ла бон етоал", създадена от вдовицата на рок певеца Летисия Халидей.

Константин Тодоров
15931 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини