Хотели и паркове в Африка предлагат онлайн сафарита

Парковете за диви животни и хотелите в Кения и Южна Африка предлагат сафари обиколки онлайн за любителите на пътуванията на фона на пандемията от коронавируса, информира ДПА.

Запитахме се как можем да покажем Африка на гостите ни, които не могат да дойдат тук, каза Никол Робинсън, маркетинг директор на фирмата енд Бийонд (and Beyond), която е част от голяма верига за хотели и туристически комплекси.
Хотелската група сега предава на живо сафарита в четири различни резервата в Южна Африка два пъти дневно чрез Инстаграм (Instagram), Фейсбук (Facebook) и ЮТюб (YouTube).

Сафари туризмът в страни като Южна Африка и Кения се срина, тъй като клиентите анулираха ваканциите си заради пандемията от коронавируса и свързаните с нея забрани за пътувания.

Ботсвана вдига забраната за лов на слонове

Затова много от защитените области изпитват финансови трудности. Около 70 процента от приходите на резервата Ол Пейета в Кения идвaт от туризъм, каза пред ДПА водачът на сафарита Самуел Мбого.

Така се финансират рейнджърите, които следят за бракониери, а сега се опасяваме се за сигурността на животните, заяви Мбого.

Ол Пейета също предава на живо сафари веднъж дневно. Управителите на резервата се надяват, че така ще съберат по-голяма подкрепа за благополучието на животните дори след пандемията

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Пътувания

още

Анкета

Одобрявате ли пластичните операции?

Одобрявате ли пластичните операции?

Избрано от Интернет