Космическите туристи ще плащат над 200 000 долара за суборбитален полет

  • 13 юли 2018 11:30

  • 8238
  • 0
Космическите туристи ще плащат над 200 000 долара за суборбитален полет
© Pixabay

Американската компания "Блу ориджин" възнамерява да продава места на космическите туристи на своите кораби "Ню шепърд" на цена от 200 до 300 хиляди долара, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Билетите за суборбиталните полети на корпорацията на Джеф Безос ще бъдат пуснати в продажба през 2019 година. Корабът "Ню шепърд" ще може да приеме на борда си шестима пътници. От 2015 година, летателният апарат извърши осем изпитателни полета в автоматичен режим. Последният от тях се състоя на 29 април, а следващият тест ще бъде проведен до края на лятото. Първите пътници на борда на "Ню шепърд" ще бъдат сътрудниците на компанията.

"Блу ориджин" е само една от частните компании, които залагат на осъществяването на редовни туристически полети в космоса. Подобни планове градят и във "Върджин галактик".

"Върджин галактик" на британския милиардер Ричард Брансън извърши в края на месец май своя 13-и тест на кораба "Спейсшип-2". Цената на билета за 2-часовия полет, през който шестима туристи ще могат да наблюдават Земята от височина 100 километра, ще бъде около 250 хиляди долара. Сътрудници на компанията уверяват, че вече са продали над 650 билета. Сред знаменитостите, изявили желание да се отправят в орбита с този кораб личат имената на холивудските звезди Леонардо ди Каприо, Том Ханкс и Анджелина Джоли./

БТА
8238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини