Как да избегнете опашките пред най-популярните забележителности?

  • 27 април 2017 16:30

  • 1832
  • 0
Как да избегнете опашките пред най-популярните забележителности?
© Getty Images

Може би сте чакали с месеци и дори с години, за да отметнете дадена забележителност в списъка си. Вероятно затова последното нещо, което искате, е да чакате още на опашки, когато вече сте там.

Най-популярните туристически атракции в света привличат тълпи от туристи, но това не бива да ви отчайва. Следвайте тези прости съвети на Daily Telegraph, за да избегнете опашките и тълпите.

1. Тадж Махал, Индия

Най-известната, и според мнозина най-красивата сграда, в света привлича около седем милиона посетители всяка година, така че дори в спокойни дни могат да се очакват опашки. Минимизирайте чакането си, като улучите правилния момент и бъдете подготвени за стриктните проверки на багажа по разбираеми причини.

Единственият сигурен начин да избегнете тълпите е да пристигнете малко след зазоряване. От 10 ч. до залез слънце индийските туристи се стичат в големи групи. Има три входа – Западна, Южна и Източна порта.

Източната порта е най-лесно достъпна от повечето хотели. При пристигането си ще се озовете пред четири опашки за проверка на багажа – за жени чужденки, мъже чужденци, местни жени и местни мъже.

Ако искате да разгледате Тадж Махал с колкото се може по-малко хора около вас, най-добре е да сте пред Западната или Източната порта в 6.30 ч. сутринта през зимата, половин час преди отваряне. Южната порта се отваря едва в 8 ч.

Нареждането на опашка в 7 ч. може да означава 30-минутно чакане, за да стигнете до проверката на багажа като чужденец. Ако не искате да ставате толкова рано или сутринта е твърде мъглива, опашката често е по-къса около 8.30 ч. след влизането на първата група туристи.

За да избегнете следобедните тълпи и да се сдобиете с красиви снимки на Тадж Махал на залез слънце, наемете кола, която да ви откара до реставрираните градини Мехтаб Багх на отсрещния бряг на река Ямуна. По пътя посетете „Бейби Тадж“, мраморен гроб на Итимад уд-Даула, баща на Мумтаз Махал.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини