Тематични заведения от различни краища на света

  • 19 юли 2011 07:44

  • 4407
  • 0
Тематични заведения от различни краища на света
© интернет

Човешкото въображение няма граници. Особено това на интериорните дизайнери. Не е никак чудно, че днес по света съществуват различни тематични заведения, които всеки ден изумяват посетителите си. Ето кои са едни най-нестандартните барове.

The Coffin Bar. Този необикновен бар е една от туристическите атракции на Трускавец, Украйна. Заведението е във формата на ковчег с 20 м дължина, 6 м ширина, 6 м височина. Интериорът е решен в ковчези и погребални букети.

The Clinic. Барът се намира в Сингапур и напомня болница. Болнични легла, разделени с бели завеси, хирургични инструменти, инвалидни колички, спринцовки и епруветки – всичко това веднага привлича вниманието. Коктейлите се сервират в банки за кръв.

Alcatraz ER. Почитателите на затворите вероятно ще харесат този бар в Токио, в който трябва да декларираш кръвната си група и дали имаш психически разстройства, за да влезеш. Симпатична сестра предписва най-доброто лечение. Разбира се, всички посетители на заведението биват закопчавани с белезници и заключвани в килии.

Vampire Cafе. Отново в Токио се намира и вампирското кафе. Атмосферата е зловеща – паяци, черепи, разпятия, ковчези. Коктейлите тук имат доста кървав вид, а в менюто се предлагат дори съсиреци.

The Red Sea Star. Съвсем не е нужно човек да се мокри, за да вечеря под водата. Барът и ресторантът предлагат на посетителите си възможността да разгледат подводните красоти на Червено море, докато са седнали удобно около масата.

Guаcara Taina. Барът се намира в Доминиканската република и е уникален с това, че е единственият в света, който се намира в естествена пещера. Намира се на 18 метра под земната повърхност и побира 3000 души. Тук партита са правили някои популярни хаус диджеи.

The H.R. Giger Bar. Швейцарското заведението е известно с интериора си, който напомня скелет на голямо и непознато същество. Дизайнер е Ханс Руди Гийгър – носител на "Оскар" за визуални ефекти за работата си по филма "Пришълецът".

Последвайте канала на

4407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини